lördag 10 januari 2015

Fint och mysigt, my ass

Nej inte att min rumpa är fin och mysig. Det är den ej. Eller tja, fin beror väl på betraktaren men nu har vi TAPPAT TRÅDEN här känner jag.

Det jag skulle säga var att jag är så jävla trött på att försöka fixa trevligt, roligt, mysigt när ingen i resten av familjen är på. Efter en katastrofal pulkautflykt stod ugnsstekt kyckling med rostad potatis på menyn och egentligen tycker jag ju att lördagar ska innebära tända ljus i matsalen och mysig middag och allt det där. Men jag orkade bara inte ställa mig och laga en trevlig middag när det skulle motsvara fem minuters "trevlig" lördagsmiddag och oändligt mycket mer gnäll, bråk och tjafs.

Så jag satte mig och läste och sen slängde jag ihop snabbmakaroner med ostsås som vi åt framför teven och nu sitter jag med henna i håret och slösurfar och skiter fullständigt i allt vad "lördagsmys" heter. Inget jävla lördagsgodis har nån fått heller.

Men vi har tända ljus i alla fall. Lördagshelvete.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Word. Fick ett vredesutbrott och skrek rakt ut nåt i stil med "men varför anstränger jag mig för er?!?" i fredags när övriga familjen tydligen hellre tjafsade/larvade omkring/skrek/bråkade/var sura än att sitta ner vid bordet och äta min omsorgsfullt lagade avancerade mat och HA LITE HIMLA MYSIGT I EN KVART. Speciellt sur när det inte bara är den för tillfället rätt obstinata 3,5-åringen som strular, utan även 6-åring och 36-åring. Vad fan? Ska säga upp mig som mys-skapare.

presens sa...

Fast alla lördagar blir väl mysigare med godis?

Ellen sa...

presens - inte om man vill att barnen ska städa rummet först och de inte gör det...

Lisa - ja men när liksom ALLA bara sätter sig på tvären? Är det så jäkla provocerande att ha lite trevligt eller vad är problemet undrar man ju.

ullrika sa...

Har sällan upplevt just lördagar som särdeles mysiga... beror väl på att vi jobbar helger ibland iofs, men iaf. I min värld låter din lördag som rätt perfekt ändå!