tisdag 15 december 2009

Saker jag älskar att hata när andra gör, del 6

Varför vill man påstå att ens barn är yngre än vad hen är? Ett barn som fyller tre år om tre veckor är inte 2 år, varför säger man det på en fråga om hur gammalt barnet är? En unge som om en månad blir 2 år är inte 1.5 utan 2, och varför är det så himla jobbigt att säga att ett barn är "snart fem år" istället för "fyra år", som det var lääängesen barnet fyllde?

Det måste ju ha något att göra med att man vill få folk att tro att ens barn är så exceptionellt jävla duktig på allting. "Nämen? Bara 2 år och kan prata så bra?" fastän ungen är 3 om en vecka och pratar som en helt normal treåring.

Är det så farligt att tänka lite framåt? Leave the past behind, din unge kommer bli större oavsett hur mycket du försöker dra av på hens ålder.

1 kommentar:

Jenny sa...

Ha, ha!
Eller så är man bara allmänt förvirrad som jag. I höstas frågade en förälder på förskolan mig hur gammal dottern är (efter att hon berättat att hennes barn var 22 mån). Jag svarade "Ehh, 20 mån... nej jag menar 24... 26 mån... vad blir det... hon fyllde två i juni!" Tror att det var ett tecken på att det var dags att dumpa månaderna och börja räkna år istället. Nu är hon 2,5 och får vara det ett tag till.