söndag 13 december 2009

Vad är det för fel på människorna? Seriously?

Såhär på kvällen när barnen har somnat och maken har lagt sig, så loggar jag in på facebook. Jag har blivit inbjuden till gruppen "Vi som trodde att Erik Grönwalls flickvän hade vunnit Idol". Jag förstår inte riktigt vad den handlar om, och jag önskar att jag fortfarande inte visste.

Här har vi alltså ett gäng (ca 1300 människor) som stör sig på att vinnaren av Idol, Erik, har en flickvän som kommer upp på scenen. Och sen har den nittonåriga tjejen inte vett att gå ner igen, utan hon stannar kvar. Sjunger med. Kysser honom. Är överlycklig.

En snabb sökning visar att det finns flera grupper. Sammanlagt är det flera tusentals människor som gör gemensam sak av sin ilska, upprördhet. Helt enkelt: de bestämmer sig för att mobba den lilla tjejen. Hon är pinsam, hon är vidrig, hon vill ha uppmärksamhet. Hon är patetisk, sorglig, töntig.

På familjeliv finns det också trådar om det här. Vi pratar ett föräldraforum där säkert 90% har barn, ska få barn, vill ha barn. Ändå sitter de och mobbar just ett barn.

Ja, jag tycker också att det var lite pinsamt. Men vad fan, hon är 19 år. Hennes pojkvän har nyss vunnit Idol. Tacka fan för att det blir lite pinsamt, vem vet hur man ska bete sig i ett sånt läge? Hur kan det vara så viktigt att man startar grupper om det, häver ur sig allt sitt förakt? All sin upprördhet?

Har folk verkligen så små och innehållslösa liv att de tycker att det är riktigt jobbigt ifall en ung tjej inte vet hur hon ska bete sig när hennes pojkvän vinner en stor tävling? Det om något är pinsamt.

Sen funderar jag på hur många av dessa människor som ens är medvetna om klimatmötet i Köpenhamn? Men det är klart: det har ju inte sänts på bästa sändningstid i TV. Klart att det inte är lika viktigt...

3 kommentarer:

Leos Pappa sa...

mediamyndig vid 25 kanske? dessförinnan målsmans tillstånd för mediamedverkan :)

Västergötskan sa...

Kan bara hålla med. Ska väl ärligt erkänna att jag reagerade lite på det, men nog f-n finns det betydligt viktigare saker att agera OCH reagera på?? :-O

Pelle sa...

Eller så var hon inte pinsam alls. Hennes älskling har kämpat flera månader för att vinna ett av sveriges största program och har äntligen lyckats. Klart att hon blir glad och vill fira med honom!
Klart att hon ska få vara med sin pojkvän.