lördag 5 februari 2011

Inte nog med att de inte kan rösta i riksdagsvalet...

... svenska folket fortsätter att imponera med sin dumhet även i melodifestivalen. Som vanligt, med andra ord.

Ska vi gå igenom bidragen ett för ett? Ja! (Om man inte gillar melodifestivalen kan man sluta läsa här. Bara ett stalltips.)

1. Dilba
Om man blundade och lyssnade på låten så var den inte helt kass. Men så fort man öppnade ögonen så var det så mycket som fascinerade. Som dansarna. Och dansarnas kläder. Och Dilbas kläder. Och Dilbas sminkning. Och Dilbas hår.

2. Swingfly
Nämen. Rap i melodifestivalen. Vad tokroligt! Själva låten var säkert helt ok, men jag stördes alltför mycket av att själva artisten som presenterades bara sjöng halva låten. Snubben som sjöng refrängen då? Vem var han? A. Nonym? Hur kan man vara hela artisten men bara stå för halva låten? Jag fattar verkligen inte.

3. Jenny Silver
Så himla coolt! Björn, Benny, Agneta och Frida har liksom morphats ihop till en rödhårig långbent kvinna i otroligt kort klänning. Hur gjorde de egentligen? Och blir det inte trångt därinne, jag menar - Jenny Silvers kropp var ju inte så stor. Fast de tänkte väl att more is less, eller kanske tvärtom, men de körde i alla fall på med alla nyheter som har kommit inom schlagern sedan ABBA senast var med. Både handklapp och tonartshöjning och dansare och glitterkanon. Lite väl mycket, men å andra sidan kan det ju vara svårt att hålla sig ifrån alla dagens nymodigheter när man väl varit ute ur schlagret så länge.

4. Jonas Mattson
Ärligt talat. Kan vi inte enas om att sända en varning innan nästa bidrag med falsettsång?

5. Le Kid
Borde ha gått vidare om så bara för rödhåriga tjejens sjukt snygga frisyr och för de snurrande cupcakesen.

6. Rasmus Viberg
Jag vet inte, men att kopiera Alexander Rybaks sound men att göra det i en hillbilliestil, är det verkligen så 2011?

7. Pernilla Andersson
Det här är också väldigt coolt. Jag gillar ju Winnerbäck och har varit på konserter med honom, men tydligen har jag stått väldigt långt ifrån scenen. Tidigare har jag nämligen aldrig noterat hans långa, blonda hår, snygga ben eller tuttar för den delen. Där ser man, jag lär mig något nytt varje dag.

8. Idol-Danny
Det är idol-danny. Jag vet inte riktigt var gränsen för förtal går? Men alltså, han har ful frilla, är töntig och vidrig. HUR kan ni rösta vidare honom?


Den här dagen började med att jag sov med en påse fryst blomkål mellan mina vader. Så slutar den med att äckel-Danny går vidare till final. Behöver jag säga att den däremellan inte precis var tiptop eller förstår ni det ändå?

7 kommentarer:

Jennie sa...

Nä du har missförstått det mesta. Utom dilba då.
Killen som sjöng med swingfly heter christoffer hiding och var med i idol 2007. han både ser ut och är frikyrklig. jag gillade låten men önskar att både han och rödhåriga raptjejen fick vara med och heta ngt i presentationen.

le kid försökte men ramlade platt.

killen med usa-tröjan ska vi inte ens börja kommentera. försökte övertyga maken om att det skulle föreställa blod som droppade från den men det lyckades inte.

säg inget illa om pernilla. hon är bäst.

och danny kan man tycka vad man vill om. men han kan det här. låten var väl sådär iofs.

Vilken var din favorit då? Om du kan slita dig från raljerandet en stund då förstås ;)?

Ellen sa...

Alltså, jag gillade ju faktiskt Le Kid. Och tyckte att Pernillas låt var bra, men det beror ju på att jag gillar Winnerbäck också. :-)

Anonym sa...

Gulle-Danny!

Anonym sa...

...men kan ju inte jämföras med Mr Winnerbäck!

Alexandra sa...

Pernilla är kärlek, men jag avskyr winnerbäck..
ser inte alls jämförelsen.
Pernilla live, en varm sommardag! Kärlek!

Sofie sa...

Dannys låt var faktiskt sämre än väntat, och då gillar jag inte honom från början. Men att han skulle gå vidare var knappast en skräll.

Jag gillade Le Kid, och tyckte faktiskt att Swingfly + frikyrkogossen från Idol var rätt svängig. Knappast en Globenvinnare dock.

Pernilla Andersson lät exakt som jag trodde, inte alls dåligt, men lite trist kanske.

Han med kokosnöten borde ha frågat sig "ger det här ett bra första intryck inför svenska folket?" innan han köpte en brassestol från Rusta.

Jag visste inte heller att Karlsson på taket var schlagerrtist?

Lisa sa...

äckel-danny. hahaha, alltså jag skrattade nyss så högt på jobbet att ett par kollegor undrade "vad fan jag håller på med". haha. fint!