tisdag 15 februari 2011

Irriterande. Mycket irriterande.

Tidigare idag hade jag säkert fyra blogginlägg i huvudet. Nu? Alla är som bortblåsta! Och det stör mig något enormt. Av någon märklig anledning, jag bloggar ju för min egen skull. Säger jag ju, i alla fall.

Så varför stör det mig då att bloggidéer försvinner? Det är ungefär som när jag går omkring i köket och fixar och tänker att "herregud, jag borde verkligen se till att det inte ligger massa saker som inte borde ligga här" eller "jag borde verkligen sortera upp de här skåpen" eller något liknande. Vaddå borde? Vill? Ja. Orkar jag? Nej. Så varför det dåliga samvetet? Det finns ju faktiskt inget krav på att ha ett välordnat, nydesignat och undanplockat hem. Jag kan låta colaflaskorna stå tomma på diskbänken i ett år utan att jag "borde" någonting. Borde betyder ju på något sätt att jag har en skyldighet gentemot någon att göra det. Någon annan än mig själv (eller den jag bor med). Men om jag (vi) nu inte bryr oss, varför "borde" vi då?

Det finns mycket här i livet jag borde göra. Men att ha ett kök á la inredningstidning är inte en av de sakerna. Inte heller är "blogga alla mina tankar" det. Vilket nog är tur, när jag tänker efter.

Inga kommentarer: