tisdag 4 oktober 2011

Dagens familjeliv.

1. En kvinna tycker att man ska ha rätt att anmäla en familj till soc ifall de lämnar en sexåring ensam hemma i en halvtimme. Vanvård!

2. En kvinna klagar på att barnet bara fick gröt till lunch i skolan. Gröt är ju inte riktig mat! Och eftersom hon, tada, inte ger någon middag till ungen är hon skitförbannad på skolan. Barn måste ju få äta! Hey, jag är all for att inte vara så skitnödig med maten utan att istället slappna av lite, men något blir ju fel när man förlitar sig på att ungen får all den näring den behöver av skolmaten. Sen lite yoghurt och frukt hemma.

Gud. All denna dumhet.

Och då undrar ni ju självklart varför jag fortsätter läsa på detta forum där Birro skulle anses "svårkränkt", men jag kan inte låta bli. Vi har ju redan konstaterat att mitt liv inte är så spännande just nu, jag vill åtminstone förvissa mig om att jag inte har sjunkit lika lågt som idioterna på Familjeliv.

Okej?

7 kommentarer:

Anna sa...

Nu har jag läst hela Familjeliv forumet. Oj oj oj vilket ramaskri. TS ska inte skriva där om hon inte vill ha svar!
Och det gäller i båda fallen.
Min son är bara 3 och han kan man inte lämna så det är svårt att säga hur han är vid 6 år.
Gröten hallå, det värsta var väl att barnen inte får mat på kvällen hemma! Eller?

Ellen sa...

Anna - det är väl liksom helt upp till var och en ifall de vill lämna ungarna eller inte (sen tycker jag att det är ett problem på samhällsnivå med denna extrema hönsighet som har brett ut sig de senaste åren), men det är ju SJUKT rent ut sagt att tycka att man ska anmäla föräldrar som låter sina sexåringar vara hemma till soc.

Jenny i Malmö sa...

Jag har drömt mardrömmar om tråden där en mamma har satt sin 5,5-åring på en timeoutstol i 90 minuter.
Då är det inte TS som gör mig mest upprörd utan de många kommentarer som ivrigt pratar om "hårdare tag" och att barn måste lära sig "respekt".
Är det så här föräldrar ser på sina barn år 2011? Jag blir faktiskt mer ledsen än arg.

http://www.familjeliv.se/Forum-4-288/m61390428.html

Iseika sa...

Min man brukar be mig sluta hänga på Familjeliv eftersom jag alltid blir så upprörd över alla dumma människor som hänger där.
Jag vet inte jag, det finns en charm i att sitta och tugga fradga över idioter också. Det är faktiskt en rätt trevlig underhållning.

Så är inte heller mitt liv särdeles spännande ;-)

Karolina sa...

Men uuuuu, nu fick du mig att läsa och jag som HATAR familjeliv.

Sparkling sa...

Puuuuh...det där var en väldigt bra påminnelse om varför jag slutade läsa på Familjeliv. Man vill ju inte gärna tro att 95 % av tillvaron består av idioter, men ibland undrar man ju faktiskt.

listoplisto sa...

Det bästa med FL är att man, varje gång man läst några utvalda trådar där och hyperventilerat, fått hjärtklappning av upprördhet samt garvat ihjäl sig, kan luta sig tillbaka och tänka att man nog är rätt smart själv i alla fall :-P