måndag 31 oktober 2011

Det ligger i generna.

Ni vet hur vissa kan dra på sig en gammal skjorta, ett par slitna tights och smutsiga skor och ändå se sjukt snygga, trendiga, välklädda och modemedvetna ut?

Och hur vissa andra (hej hej!) kan försöka tills de blir blå, med nya kläder och senaste sminket och produkter i håret, men ändå se bara... tråkiga ut?

Vet ni vad? Det är medfött. Vi som inte har det, vi kan inte få det. De som föds med det kan skatta sig lyckliga helt enkelt.

Anledningen till att jag har insett det här är för att jag råkat ge liv till ett barn som fötts med gåvan att se välklädd ut i vad hon än har på sig. Eller okej, inte vad hon än har på sig. När hon själv har valt kläder och har prickiga tights till rosaplottrig tröja är det inte så snyggt. Eller när jag hämtar på förskolan och knappt hittar min unge förrän jag inser att hon är det där trollet med mössan ner till glasögonen, hår som sticker ut på sidorna och galonisar upp till hakan - kanske inte då heller.

Men vi kan klä på henne exakt samma kläder som Noa hade (hon ärver ju hans garderob), och där han såg ut som en vanlig unge - lite slarvig, lekfull och busig - ser hon stylish, modemeveten och snygg ut. Hon kan bära upp linne och tights som vore hon en modedocka. Det är alltså exakt samma kläder, men på henne ser de annorlunda ut. Hon kan ta på sig en ullig vit väst över en grå munkjacka och så stoppar hon ner tightsen i gummistövlarna och på Noa hade det sett maplacerat och barnsligt ut. Hon ser ut som om hon hade planerat sin outfit till sin blogg hela dagen.

Så jag har helt enkelt insett att antingen föds man med det eller ej. Och we, we happy few, we band of brothers som tappert går ut i vardagen utan minsta lilla känsla för stil - det är inte mycket vi kan göra åt saken.

Sucks to be us liksom.

(Nu kan vissa hävda att så här får man inte skriva om sina barn. Herregud - jag säger ju att den ena är mer välklädd än den andra. HUR ska Noa känna om han läser det här som tonåring?! Tja, om han mår dåligt över att han som sexåring inte hade samma air av stilfullhet som sin fyraåriga lillasyster så tror jag att vi har större problem helt enkelt. Dessutom får han skylla på mig; eftersom han är en klon av mig så är det väl bara logiskt att han har samma brist på coolhet som jag.)

Inga kommentarer: