söndag 1 september 2013

"Och då vet man, att snart är det jul..."

Nej, inte än så klart! Först ska vi ha en krispig, kall höst och sen ett värdelöst november, men sen så! Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar, för det gör jag.

Jag drömde i natt att det var julafton och att ingenting var julpyntat. Prydnadskuddarna hade sina sommaröverdrag, vi hade ingen julgran, det fanns inga julstjärnor av något slag och jag hade tydligen missat hela december? Det här är en av mina absolut vanligaste mardrömmar: på något sätt har jag missat alla förberedelser och nu är det jul och det finns inget pynt/mat/gran/något. Den panikkänsla jag har i dessa mardrömmar är inte rolig.

Nu kan man ju tycka att jag lever ett väldigt skyddat liv om en kass jul är det mina mardrömmar are made of. Och då har man ju helt rätt.

Nu i eftermiddag ska vi åka och titta på ett hus som ligger i min mammas barndomsby. Nära huset min morfar byggde och där min morbror bor nu. Nära stan men på landet. Nära en jättebra skola. Men. Också jättenära enorma kraftledningar. Så vi får väl se hur det blir med det. Vet inte hur orolig man behöver vara kring kraftledningar, trots att jag har försökt läsa på. Någon som vill ge sin åsikt?


3 kommentarer:

Johanna S sa...

Jag har jobbat på ett av våra stora elbolag och jag har inte hört av kollegor att det inte ska vara någon fara att bo i närheten. Om man tänker spendera hela livet precis under ledningen kanske det kan vara mindre nyttigt....

Anonym sa...

Fatta att jag lite lätt påstruken i mitten av Juli gick med på att årets ju skall firas i Sälen. Lite förstod jag då den fulla innebörden av mitt lite förhastade JA.
Såhär i efterhand så har jag fått erfara att vissa julsaker man normal tar för givet inte alls ingår när man skall fira födelsen av jesusbarnet utanför hemmets trygga vrå. Det började med lite lösa kommentarer som, "vad skönt att inte behöva proppa i sig så mycket mat i år" fortsatte med "vi kanske inte skall sätta upp heeela julstaden i år". Därifrån gick det fruktansvärt fort utför.
Den riktiga mardrömmen började så fort visakortets heliga treställiga kod på baksidan knappats in och allt inkl skidskolan var betalad. Då fanns det ingen botten längre. Droppen som allvarligt fick mig att överväga ett förfalskat certifikat om en närståendes död för att kunna kräva tillbaka degen från allas vår älskade SkiStar kom när yngsta sonen med gråten i halsen presenterade den ultimata förnedringen "Mamma har sagt att vi inte skall ha någon julgran i år".
Kan inte jag få komma och fira jul med dig istället så får du skicka vem du vill i mitt ställe med julhataren, min egen Grinch, till de vita vidderna i Dalarna.


/ Grillfest

Ellen sa...

Åh gud, Grillfest! Vilken mardröm. Kom hit du, vi har plats. Och stor julgran!! (Ta med dig din vackra julby bara)