söndag 29 december 2013

Nu till något ytligt - men permanent!

Jag vill tatuera mig. En liten tatuering på ankeln tänker jag. Jag har ju en tatuering som jag inte ångrar men som jag aldrig tänker på och som jag inte direkt visar upp med glädje idag. Nu vill jag göra en liten som betyder något och som kommer hålla livet ut och allt det där man nu säger när man ska tatuera sig.

Idéer jag har haft är bland annat:Problem: jag tycker inte att den är så estetiskt tilltalande faktiskt? Alltså jag älskar symbolen och jag har varit feminist sen alltid så det är något jag inte direkt skulle tröttna på, men jag tycker inte symbolen är så... fin? Nu pratar jag inte om just denna specifika utan i alla utformningar typ. Men hojta om ni har förslag.


Problem: vattenfärgstatueringar gör sig bäst stora och utbredda och där de får ta plats och synas. Jag vill ha en diskret. Så antagligen inte ändå.

Problem: jag har tre barn så vems teckning ska jag välja? Dessutom är alla mina ungar värdelösa på att rita. Och så är jag rätt ointresserad av att brännmärka mig som Mamma med stort M, det har mina bristningar redan tagit hand om.

Sen visst, jag är ju poptjej i själ och hjärta och har funderat på svalor, ankare och citat av Håkan Hellström men känner lite att 1) jag är inte 17 år längre och 2) jag vill ju att det ska betyda något också? Av någon anledning.

Nä men några tips skulle ju inte sitta fel.

4 kommentarer:

Världens bästa Maria sa...

Åh, det där med tatueringar. Här är det poppis att tatuera in sitt/sina barns namn. Jag vet inte jag... Själv ville jag göra en "tramp stamp" när jag var 20. Det skulle vara en tribal som omringade ett kinesiskt tecken. Originellt så det förslår :-D Tecknet skulle vara det för "fader" eftersom min egen precis gått bort. Nu i efterhand är jag glad över att jag inte slog till. Jag har så svårt att välja ett motiv och plats så det känns skönt att jag inte valt något jag garanterat hade ångrat i efterhand. Men helst skulle jag vilja ha en gigantisk kinesisk drake i färg på ryggen. Så olikt mig så du anar inte :-D

Men tyvärr, jag har inget superbra förslag.... En tatuering jag gillar är en kompis som tatuerat in en gammal symbol för livmoder, men hur mycket jag än googlar den så hittar jag inte :-/ Vill minnas att den såg ut lite som en rund labyrint...

presens sa...

Åh, tatueringar! Jag har ritat på nästa i flera år nu, men inget blir bra. Innan jag fyller 40 ska det bli av!

Åsiktsregistret sa...

Åh, jag skulle också vilja ha en tatuering men så är det det där med motivet. Jag letar och letar efter ett som inte betyder något men samtidigt inte är en blomranka. Vattenfärg var ju inte alls så dumt, dock!

Fifi sa...

men kan du inte göra feminismsymbolen, men brodera ut den lite? Nåt snyggt runt omkring, typ blommor eller nåt mönster eller vad nu nu gillar?