söndag 15 december 2013

Lägenhetsbesök, fettfläckar och pepparkaksbyar.

Vi var och tittade på lägenheten idag. Barnen var där för första gången. Och jag som har haft såna mardrömmar kring detta eftersom jag knappt kom ihåg hur den såg ut (vi var därinne kanske tio minuter ihop med nio andra par och vi tittade inte så noga eftersom "vi ändå inte skulle få den) kunde lättat andas ut. Så fort vi öppnade ytterdörren och klev in i hallen kände jag att ja, såhär var det ju. Det är här vi ska bo. Hemma. En sån underbar känsla det var.

Inte ens de fula golven eller det fula badrummet (som ändå var otroligt mycket bättre än jag mindes) störde. Vår fina lägenhet!

Majken vägrade ge sig förrän hon hade visat sitt rum minst två gånger för alla som ville se, och de stora barnen sprang ut på gården och lekte när de fick tråkigt. Vi vuxna gick omkring och planerade tapeter och inredning (jag) och fotade alla fula fläckar på tapeterna (min man).

Vet någon vad hyresvärden får mena är sånt slitage man får leva med? Typ asstora fettfläckar i alla rum efter sängar? Herregud folk, skaffa sänggavlar?Sen åkte vi hem och bakade pepparkakshus och kokade kola. 5 kommentarer:

Världens bästa Maria sa...

Tyvärr anses fettfläckar efter sängar vara normalt slitage. Men det beror ju iofs på om det är extrema fläckar såklart. Men jag hade nog satsat på att tapetsera om själv ändå. Folk är så rädda för att göra om i hyresrätter och så bor de i flera år med tapeter de egentligen hatar. Man får ju faktiskt tapetsera precis hur man vill, så länge man ser till att det ser bra ut (och inte är för extrema tapeter) när man flyttar. Målar man en vägg knallrosa så kan man ju faktiskt måla den vit när man flyttar :-)

Tjockalocka sa...

Har inte bott i hyresrätt på länge, men minns också fettfläckar på tapeterna och att det inte var något hyresvärden gjorde nåt åt. Vi målade dock om själva i ljus nyans. Värt!

Lycka till!!

Anonym sa...

Det kan också vara värt att kolla hur lång tid det är tills hyresvärden tänkt tapetsera om. Det behöver inte bli så dyrt att tidigarelägga renoveringen.

(Kommunala bolag brukar renovera på tid mer än på hur det ser ut)

JsN

Ellen sa...

Tapetsera om kommer vi ju ändå göra eftersom vi vill ha nya tapeter, det vore bara trevligt att slippa stå för hela kostnaden själv. :)

ullrika sa...

Oj så vackra foton! Blir alldeles på det klara med att jag måste börja använda gamla eos mer och små mobila kameror mindre - som referens till det där att vara narcissist :)