lördag 14 oktober 2017

Nu ska vi prata tatueringar.

Jag vill tatuera mig. Min ängsliga medelklassångest säger "men tääänk om du ååångrar dig" till mig, men samtidigt säger min tramp stamp att "vafan, mig har hon ju lyckas förtränga". Skillnaden är väl att denna tatuering jag vill göra nu ska sitta på handleden. Där den syns. Jämt.

Jag har pratat om detta i flera år och inte kommit närmre ett svar. Ska jag? Vågar jag? VARFÖR ÄR JAG EN TÖNT? (Obs, denna fråga är egentligen evig och inte relaterad direkt till tatueringar.)

Just nu har jag två huvudspår:

1) Nåt med feminism, kvinnokamp etc. Kanske bara kvinnokampssymbolen, kanske den ihop med lite dekorationer.

2) Vintageblommor. För att jag älskar blommor. För att jag vill ha något vackert att titta på. För att de kan representera mina barn. Ja, jag är basic och cheesy och ids inte ens hitta svenska synonymer. Hantera det! (Ja ni fattar ju varför engelska är bättre. Hantera det? Löjl. Deal with it, ska det ju vara.)

I alla fall, typ nåt sånt här fast mycket mindre:
Jag har ältat den här tatueringen i år nu. ÅR! Jag menar, det är inte som att jag funderar på att tatuera hela låren (eller jo, det skulle jag gärna göra men det känner jag mig själv tillräckligt för att inte våga mig på) utan vi pratar en liten tatuering? Och ändå denna vånda.

Jag tror att det har lite att göra med att jag är för spontan och tar dumma beslut ibland. Att jag ofta ångrar mig efteråt när jag gjort något som jag i stunden känt varit jättebra och sen efteråt, bara några timmar senare, känner "eh vad i helvete??" inför. Och det här är ju permanent.

Säg åt mig att sluta larva mig. Tack.

6 kommentarer:

Malin Helgee sa...

blommor är alltid fint, eller varför inte en liten vit hund, ps hur har det gått med det där sminket som du började prenumerera på, var det nåt bra?

Lady Dahmer sa...

du kommer bara ångra att du inte gjorde den. Sluta tänk så mycket och var impulsiv. Boka en tid NU. (Se bara till att hitta en tauerare som kan göra i den där stilen, som för övrigt var fantastisk)

Anonym sa...

Det finns många fina, temporära, tatueringar. Är du osäker skulle det kanske kunna vara något att testa först med en sån för att se om du trivs med placeringen? Grymt fin den på bild, förresten.

/Annelie

presens sa...

Äh, boka en tid nu och få det gjort!!!

Jag tatuerade mig för ett par veckor sedan och vill redan göra fler. Har tre mer eller mindre färdiga idéer - bara pengarna som saknas.

Ellen sa...

Malin Helgee - jag tycker det har varit väldigt varierat. Ibland har jag fått galet bra grejer (som en solkräm som jag tokälskade och en blending brush osv) och ibland är det lite sämre saker som vitaminer för håret eller nån superglittrig highlighter. Men på det stora hela är jag mycket nöjd. Det finns alltid minst en grej jag gillar i varje box. Nu har jag dock rätt många toners som jag inte kan använda eftersom min hud ballar ur då, och man ofta får en toner med...

Malin Helgee sa...

schysst, jag var lite sugen, men för snål, men ibland kan en överraskningslåda vara bra, ( ps min svåger har gjort en stjärna på vänster handled, han säger att det är den tatueringen han hatar mest, för han ser den jämt, det är väl som med det mesta, somligt blir trist när man ständigt konfronteras med det, annars är ju Maja Ivarssons Modesty Blaise på underarmen den snyggaste tatueringen jag vet, ds)