måndag 23 oktober 2017

På fritiden intet nytt.

Jag hade roller derby. Åh, som jag hade det. Som jag älskade det. Och sen kraschade jag och orkade inte gå på träningar och när jag försökte ta mig tillbaka hade mina benhinnor gett upp och... nej, jag ska inte tjata om det igen. Men där försvann min hobby. Det jag hade utanför familjen.

Och innan det var det ridningen. Men jag red tillsammans med en kompis och granne och är inte jättepepp på att börja rida på ridskola ensam igen. Och medryttarhäst hittar jag ingen.

Så här står jag nu helt hobbylös. Jag tänkte börja i kör, men kom mig aldrig för. (Seriöst, att ringa och fråga om det finns plats var mig tydligen övermäktigt.) Teatern jag började på förra hösten(i våras (minns ej) var ju en katastrof. En bokcirkel gick jag med i men gick aldrig på träffarna.

Jag hatar att inte ha en hobby. Absolut, jag kan gå och simma eller spela badminton ibland. Men det är ju inget jag längtar efter. Inget jag får ut något av, inget som ger energi.

Och det är klart att man kan tycka att med tre barn och hund och plugg så borde inte en hobby behövas. Men det är ju just därför jag behöver nåt. Nåt där jag får vara jag och ha kul. Inte vara mamma/matte/behövd hela jävla tiden.

Sen, om ni vill tipsa om en kul hobby: JAG BOR I ÖREBRO! Det finns inget här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Agility? Fast då är du ju iofs matte under tiden.

Anonym sa...

Keramik! Och dreja behöver man inte alls göra om man inte tvunget vill

/Annelie

presens sa...

Du kan väl bli derbydomare?

Ellen sa...

presens - fast det är ju själva åkandet jag inte klarar av. Och ska jag hålla på med derby ska jag tacklas. Annars är det ju ingen poäng.

Annelie - jag gillar keramik-tanken, men hatar att få damm/smuts på händerna.

Anonym - vi har tänkt anmäla oss till agilitykurs, jag och Emmy. Men missar alltid när det kommer nya kurser...

presens sa...

Agility är kul, men freestyle är roligare. Och jag tycker att det ser ut som att Bibi hade kunnat uppskatta det massor.

Anonym sa...

Det gör jag också. Gick tre år på konstskola och hade konstant fuktiga händer för att "överleva" torrfnaset (ryser nu bara jag skriver om just den känslan). Men det funkade! Och samma metod hade jag när jag tidigare i höst gjorde en gästvisit i keramikverkstan. Alltså, det är ju underbart! Om du kan tänka dig att testa så kontakta något studieförbund bara för att göra en blixtvisit och prova på ifall det skulle kunna vara en metod för även dig. Man känner det direkt så du behöver inte ens vara med på en hel lektion.

/Annelie