onsdag 15 juni 2011

Dagens nyheter

Niklas Eliasson döms till tolv års fängelse.
Vilken "tur" att det var lite rån, misshandel och vapenbrott med i åtalet, och inte bara våldtäkt. För "bara våldtäkt" ger ju sällan särskilt långa fängelsestraff. Å andra sidan lär de väl överklaga det här och kanske få straffet sänkt. Det brukar ju bli så.

Turist var för sexig för att få cykla.
Jag bara hoppas att det faktiskt inte var en riktig NY-polis, utan bara någon utklädd snubbe som fick för sig att driva med den kortkjolade turisten. Men samtidigt vet man ju aldrig, det vore ju inte första gången som en kvinna får ta ansvar för mäns sexualitet. "Du är för sexig, du stör trafiken". Tänk vad skönt det vore att leva i en tid där ett sånt uttalande vore helt absurt, inte representativt för hur en stor del människor ser på mäns vs. kvinnors ansvar.

Det adopterade barnet fick lämnas tillbaka till den som födde honom.
Strunt samma i att Viktor, som han kallas i artikeln, hade bott med sina föräldrar från att han var fyra timmar gammal. Strunt samma i att den som födde honom (Vad blir rätt ord? Mamma är hon ju inte. Biologisk mor känns också fel?) inte hade träffat honom. Strunt samma i att Viktor redan hade en familj och en mamma och pappa. För har adoptionen inte gått igenom så har den som föder barnet rätt att ångra sig. Jag menar, bäst för barnet? Vem bryr sig om det? Huvudsaken är ju att någon får ändra sig lite som hon vill.

Uppenbarligen måste det gå snabbare från att barnet får en familj tills att adoptionen går igenom. Det här ska inte få ske. Dessutom behöver det svenska rättssystemet göra upp med sin märkliga förkärlek för gener; låt fosterfamiljer få adoptera barn tidigare, ge inte olämpliga föräldrar hur många chanser som helst och öppna upp för fler inhemska adoptioner!

1 kommentar:

Anonym sa...

jag hoppas oxå att det inte var en riktig polis som stoppade henne. förmodligen nån galning som rymt från mentalsjukhus. om det verkligen va en polis, då e d ju skrämmande.