tisdag 28 juni 2011

Saker som är underskattade.

Ni vet väl om att det pågår ett fotbolls-vm just nu? I skrivande stund har Sverige precis gjort 1-0 mot Colombia, heja heja!

Det går framåt, det gör det. Både DN och Aftonbladet rapporterar från VM (nästan) högst upp på förstasidorna. Matcherna sänds på tv4, med bra kommentatorer. Och de allra flesta (förutom Marcus Birro så klart, den jävla muppen) har skippat det smått nedlåtande prefixet framför. "Dam-vm". Inte det riktiga, utan tjejernas. Ni vet, det där som kanske duger om det inte finns något annat.

Men som sagt, det går framåt. Och själva kan vi bidra genom att titta. Tja, inte om ni inte gillar fotboll kanske (även om det vore en bra grej för era barn), men vi som sitter med chips och öl och hejar oss hesa på herrarna ska självklart göra precis detsamma nu. För vad visar vi annars våra barn? Jo, just att när tjejer spelar så är det inte så viktigt. Men när killar spelar, DÅ. Då är det blågult och firande och hej och hå. Och så undrar vi varför så många killar vill spela fotboll som barn, medan det inte är lika stort bland tjejer. Ja, undra varför?

Så bänka er framför matcherna nu. Ta med en radio till stranden. Visa era barn att det här är ett fotbolls-vm värt att följa, precis som när männen spelar. Och så hejar vi lite på Sverige, eller?

2 kommentarer:

Ela sa...

Jajamensan! Hade sällskap med en pappa till barnens dagiskompisar vid plaskdammen och han höll oss uppdaterade via mobilen. Heja Sverige!

Anonym sa...

Absolut!! Tjejerna är nästan roligare att följa för oftast presterar dom ju bättre, sist tog dom ju silver:-) Heja Sverige!/Anna