torsdag 16 juni 2011

Hitta feltänket

Det är lite kul ibland när man läser saker och så undrar man lite "hur tänkte de där?". Så jag har två citat åt er, som två tankenötter i princip. Så kan vi se ifall ni kan hitta den logiska vurpan, feltänket, det knasiga. Okej?

1:

"Lösningen på barnfattigdomen är inte fler bidrag. Istället måste det löna sig att jobba!"
(Ledare i svd)

2:

"Jag har valt bort d-droppar till mina barn, eftersom de innehåller ett ämne som vissa tror kanske är cancerframkallande. Istället får de äta fet fisk och vara ute mycket i solen på sommaren."
(Människa på Familjeliv)

Så, shoot! Hitta det konstiga!

7 kommentarer:

Fröken Märkvärdig sa...

Barnarbete och malignt melanom?

Hanna sa...

Jo - det är ju lite roligt att man är så rädd för ett ämne som vissa kanske tror är cancerogent när man kan vara ganska övertygad om att miljögifterna i fet fisk och solens strålar är just det.

Så vanlig riskminimering borde väll innebära en liten del av alla tre komponenterna i så fall.

Och svd... man kan läsa in både barnarbete och den logiska missen att det inte spelar så stor roll ifall arbete lönar sig eller ej om man inte har något. Och oavsett hur hårt man håller på arbetslinjen är det en förutsättning i en marknadsekonomi att det finns en viss procent arbetslöshet. Ergo att det finns fattiga barn om man inte kompenserar med bidrag.

Pelle sa...

Arbetslinje eller inte så kommer det alltid finnas personer som inte klarar av att arbeta.
Vet inte hur det hjälper barnen till en sjukskriven ensamstående om det lönar sig för mig som frisk att arbeta?

Lo sa...

Lite som att sluta med p-piller för att inte få blodpropp och sedan bli gravid som (förutom ett barn man egentligen inte vill ha) orsakar mångdubbelt fler blodproppar...

Ellen sa...

Gud vad ni är duktiga! Ni hittar ju så många felslut i ett enda uttalande att jag blir lite stolt. Förutom de ni har tagit upp så tänkte jag att om nu det hade LÖNAT sig så jävla mycket att gå på bidrag, så hade väl barnen inte levt i fattigdom?

Sandra sa...

Nä, för att barnarbete är ju något som unnar en del empatilösa människor som ser på en viss ras som ormmat.

Så sjukt å fantastiskt fjantigt, bristen på d-vitamin kan inte en fisk hjälpa.. Jag menar, jag ersätter ju mitt grönsaksintag med någon liten bloody mary eller jordgubbsglass då och då. Samma färg, samma släkte.. elleeeer ska vi höra med svd?

Anonym sa...

Framförallt är det korkat att sluta ge sina barn droppar när det finns ett annat märke på apoteket UTAN detta ämne.

Likväl som det är dumt att vara snål och ge barnen ACOs droppar man får från BVC. Även om det är väldigt lite av det ämnet så är inget alls bättre!