söndag 26 juni 2011

Vägen till ett friskare hår, del I

När jag skrev om mitt hårdilemma här fick jag tips från "Jag" om balsammetoden. Eftersom jag är den lättpåverkade person jag är så bestämde jag mig genast för att prova. Jag menar, mitt hår kan ju faktiskt inte bli värre.

Idag var andra gången som jag tvättade håret med bara balsam, förra gången var i torsdags. Hittills har håret varit ungefär som vanligt, men jag förväntar mig omedelbar förbättring och snart kommer jag ha ett hårsvall som vilken Hollywoodstjärna som helst. Eller inte.

Det är en sjukt lång väg att gå innan mitt hår kan anses må bra. Och eftersom ni självklart är otroligt intresserade av hår, och då särskilt mitt, tänkte jag rapportera här hur det går. Jag hör ju jublet av intresse redan nu; fler inlägg om hur jag tvättar mitt hår. Tänka sig så vanvettigt spännande!

Men misströsta ej, det kommer bilder också. Nu blev det genast gastkramande intressant, eller hur?

Åh well, såhär ser mitt hår ut just nu:

Frissigt, torrt, sönderblekt, slitet. En frisörs värsta mardröm med andra ord. Och låt er inte luras av att det ser lockigt ut på bilden, det hade självtorkat och jag hade inte borstat det än. Men borsta det måste jag och efter ett tag med borsten är håret längst bak rakt igen och resterande hår är fisvågigt.

Denna småljumma lockighet ihop med det faktum att jag till slut bestämt mig för att låta min riktiga hårfärg växa fram, ger mig lite ångest. Smålockigt, musbrunt hår är i princip det tråkigaste och präktigaste som finns. Det är ordentligt, duktigt, lärarfavoritigt. Allt jag inte vill vara, allt jag inte är.

Så jag vet inte. Jag får köpa ett gäng knallröda läppstift och korta kjolar och strunta i att jag ser ut som en trans-clown. För det är ju bättre än att se präktig ut i alla fall.

Men åter till håret då, jag ser fram emot mitt hårsvall som snart dyker upp. Lovar bildbevis på det!

8 kommentarer:

terry sa...

Det allra, allra bästa med detta är att du kan skriva i bloggbeskrivningen av dig själv att du inte använder shampo. Så himla PROVOCERANDE. Snart kanske du inte plockar ögonbrynen eller sminkar dih heller. Din blogg kommer snart bli en ögonöppnare för en puckon out there.

Ellen sa...

I know! Jag ser en ljusnande framtid framför mig...

(Om jag NÅGONSIN säger att jag ska sluta sminka mig så får du komma hit och slå mig. Hårt som fan!)

Malinka sa...

Varför måste du borsta håret? När jag hade långt hår kammade jag det aldrig efter tvätt för att det slet för mycket. Ordentlig genomkamning innan, bara. Och balsam efter tvätten.

Och hur länge sedan var det du hade naturliga färgen framme? Det kanske inte alls är musbrunt.

Ellen sa...

Malin - för det är så slitet och tovigt att det trasslar sig om jag inte borstar det. Blir tokfrissigt och helmärkligt. Jag försöker att bara reda ut det värsta, men ändå.

Och utväxten är ju musbrun eller råttfärgad...

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Testa att borsta det när det inte har torkat och låt det sedan självtorka, om du verkligen måste borsta det. Då borde du kunna få behålla lockarna.

Mitt hår blir inte heller bra om jag borstar det efter duschen.

Ellen sa...

Tahira - nej, så har jag gjort förut. I hela mitt liv typ. Då blir det nästan hel rakt, med bara lite töntiga fjongar här och var.

Anonym sa...

åh jag h a t a r mitt hår just nu.
Det är så hemskt så jag funderar på peruk.
Har i några dagar nu när jag bara varit hemma (typ) dränkt det i återfuktningspreparat och toppat det.
Ser ungefär ut som ett smörpaket, men nu kan man iallafall dra fingrarna igenom.
Är tur att Ks rakmaskin inte finns hemma, då hade nog håret åkt..

Malinka sa...

Kamma i stället för att borsta. Med glestandad kam. Det sliter inte alls lika mycket.

Och det går inte att bedöma slutresultatet utifrån utväxten. Den ser alltid konstig ut, dels i jämförelse med den färgade färgen, dels för att man inte ser alla variationer i håret på sån kort bit.

Det kommer att se märkligt ut ett tag. Men ge inte upp, gå hellre och färga det i någon mellannyans hos frisören. Inte hemma, för det är vanskligt att färga över blekt. Börja lägg undan pengar med en gång!