måndag 13 juni 2011

Jag och Titanic

Jag är ett sånt vrak just nu. Minsta lilla sömnbrist och hela mitt system stänger ner. Jag fick bilen att koka idag bara för att jag inte kunde komma ihåg hur man kör bil. Jag fick motorstopp, gasade för mycket, svävade mellan två filer. Jag ska absolut inte köra bil när jag har en förkyld bebis som håller mig vaken hela natten, men eftersom vi inte hade köpt en enda födelsedagspresent till Noa som fyller imorgon så var jag rätt så tvungen. Hetskörning till det stora köpcentret och dess enorma Toys'r'us blev det alltså. Som tur var hade jag i alla fall sett ut vad han skulle få, någon måtta får det vara på hur dåliga föräldrar vi är.

Eller jo visst, jag hade faktiskt köpt lite innan dess: två böcker från Adlibris. På väg till den Ica-affär som jag brukar hämta ut paketen på, tittar jag på avin och ser att paketet finns på ett helt annat Ica, på andra sidan stan. Bara att vända om och misshandla bilen hela vägen dit. Väl där så kunde de inte hitta paketet, och efter en halvtimmes telefonkö kunde postens kundservice tala om för mig att de hade skrivit fel på min avi. Paketet fanns på den vanliga ica-affären, den jag körde ifrån.

Jag var så sjukt nära att börja gråta precis där och då, men bet ihop och körde bilhelvetet tillbaka till rätt Ica, och sedan hem igen.

Väl hemma hämtade jag posten och insåg att maken - trots mina påminnelser - glömt att deklarera. Men äsch, vem behöver pengar till semesterresan? Frankrike är väl känt för att vara gratis?

Men det är bara att torka tårarna och trycka undan tröttheten och så på't igen! För imorgon fyller världens vackraste, snällaste och underbaraste lilla barn sex år och han ska få precis en så bra födelsedag som han förtjänar!

Inga kommentarer: