lördag 25 juni 2011

Nytt projekt

Eftersom mitt nyårslöfte "våga ha rött läppstift" blev nedskjutet redan på nyårsaftonen ("mamma, du ser ut som en clown") har jag skaffat ett nytt. Nämligen att lära mig twitter.

Jag fattar dock ingenting än så länge. Jag följer kanske 12 personer, jag har 22 följare (vilket är sjukt konstigt eftersom jag som sagt inte fattar någonting) och sen då? Hur hittar jag personer att följa? Hur ser jag vad folk som jag inte följer skriver? Varför ser inte min startsida ut såhär?

HJÄLP!

7 kommentarer:

terry sa...

Vad vet barn om stil? Fortsätt med röda läppar, det är så sjukt snyggt. Det är dock inte det mest praktiska när man ska pussas och gosa med sina kids, så vänta med det till utekvällarna.

Malinka sa...

Hur menar du att din startsida ser ut? Skaffa en klient för datorn (jag vet inte vilken som är bäst för pc) som kan visa flödet i flera spalter, så blir det enklare att se vad som händer.

* Hitta folk att följa
Kolla vilka andra som du följer följer. Gå t.ex. in under "Following" hos mig och plocka på dig några som verkar intressanta. Som @lenasundstrom och @isobelsverkstad som just nu ligger högt upp i mitt flöde. Journalister är bra att börja med, för de rt:ar ofta mycket. Och så fort du ser en rt av någon som säger något bra, börja följ den personen. Efter ett tag kommer du tappa intresset för några och då är det bara att följa av.
Kolla bland dem som följer dig om det är någon som du inte följer som verkar intressant, också.

* Hur se vad folk som du inte följer skriver
Det gör du inte. Såvida du inte följer en särskild hashtagg, som #femdeb (mkt trolligt där dock) eller #svepol eller #almedalen.

Så, sätt igång! Det tar ett tag och lära sig vilka som är värda och vad man gillar. Jag gillar vardagstrams (@federley är bra på sånt) och politik (@feministerna, @birgittaolsson. @veronicapalm), är inte så förtjust i populärkultur (fast där är @jangradvall ett undantag som jag följer).

Ellen sa...

Malin - ah, ungefär som när jag hittar nya bloggar alltså?

Min startsida har ingen "hus"-symbol...

Terry - fast jag är inte snygg i rött läppstift. Jag är för töntig, kan inte ha det.

Lena sa...

http://www.helalf.se/category/twitter/ Börja längst ner. :)
Älska Twitter säger jag, det var så jag fick jobbet på Middagsfrid.
@lenaolivia heter jag där. Kolla i folks followlistor för att se om nån verkar rolig att följa eller skriv in taggen #ffse för tips om såna som folk gillar.

Malinka sa...

Precis som när du hittar nya bloggar. Skillnaden är väl att det krävs att man följer rätt många på Twitter för att det ska ramla in nya tweets med så jämna mellanrum att det känns som om det händer något.

'Min startsida har ingen "hus"-symbol...'

Men har du samma app som Alexandra då? Jag har Twitter for Iphone eller varenu heter, och jag har inte heller något hus. Det är en pratbubbla.

Ellen sa...

Ah men då så. Trodde alla appar såg likadana ut... :-)

Tack för tipset Lena också!

Lena sa...

Iofs, kanske lättare att börja här: http://www.helalf.se/mina-guider/guide-till-twitter/