onsdag 24 november 2010

Guilty pleasure.

Så fort jag får lite pengar blir jag borgarbracka. Nyss skickade jag iväg en förfrågan om storstädning inför julen. Hos städfirma. Med rut-avdrag. Danderyd-style!

Men vad fan, med mina fogar får julgästerna vara glada ifall de får någon mat. Och de få timmar maken är hemma vill jag lägga på pepparkaksbak, julgransletande och dekorering.

Så jag lejer ut det. So shoot me.

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Ja, hur skulle du nu gjort om de rödgröna kommit till makten? ;-) ;-)

Malinka sa...

Då hade hon lejt städfirman utan rut-avdrag, förstås.

Jag är (ju) emot avdraget, men om det nu finns, och jag vill använda en tjänst där avdraget appliceras, då tänker jag också dra nytta av det.

Jag är emot Förbifart Stockholm, men skulle den – gud (som jag inte tror på ;-)) förbjude – byggas kommer jag låta bli att använda den av princip.

Och när det blir skattesänkningar som jag invänder mycket emot, tänker jag inte betala in extra kronor till Skatteverket heller.

Så jag tänker inte skjuta dig. ;-)

Malinka sa...

Haha! "… Förbifart Stockholm … kommer jag INTE låta bli att använda den av princip."

Sofie sa...

Jag är helt på att man kan vara emot något av princip, men ändå utnyttja ett system som finns. Själv håller jag på att ta in offerter på flyttstädning, då jag tycker det är så ofantligt trist att städa och dessutom är gravid. Palla stå och putsa fönster och skrubba golv då...
Och jag erkänner att 2000 för detta känns överkomligt, men 4000 är däremot lite mycket, så jag hade förmodligen bitit ihop och gjort det själv om avdraget inte fanns.

Ellen sa...

Ja, det är ju inte som att jag tvingar maken att betala tillbaka jobbskatteavdraget till staten heller. ;-)

Anonym sa...

Åh, hemstäd är ju en småbarnsfamiljs bästa lyx! Har också principiellt varit emot det men nu när vi givit efter för trötthet och stress och skaffat veckostäd vet jag inte hur vi nånsin ska kunna sluta.

Sen känns det super att ha det vitt och inte bidra till att nån stackare går utan pension om några år. Tack älskade Rut, trots allt...

Kerstin sa...

Ellen - Jag hoppas du förstod att jag bara retas lite med dig :-) Klart du ska leja bort städningen, jag vet allt om att ha foglossning. Jag minns att när jag vaknade på natten så kollade jag på klockan om det var värt besväret att vända sig eller om det snart var dags att gå upp ändå. Jag känner med dig!!