tisdag 4 januari 2011

Lyxdilemma.

Jag insåg att jo, jag vill åka utomlands i sommar. Så jag anmälde oss till en bostadsbytarsajt och började skicka ut förfrågningar. Helst vill vi ju åka till Frankrike eller möjligtvis Italien, men å andra sidan så åkte vi ju två veckor till England för någon sommar sedan och hade det hur bra som helst.

Nu till dilemmat: alla som har svarat på min förfrågan är från Holland. Det är inget fel på Holland, särskilt inte Amsterdam, men det är inte varma sommardagar i Provence precis. Utan ungefär samma väder som här hemma, och lite av poängen med att åka utomlands är ju ändå att få lite efterlängtad värme.

Så vad gör jag? Avvaktar och hoppas på att någon från ett sydligare land hör av sig? Hur länge då? Hur länge kan jag hålla de små holländarna på halster? Och tänk om jag nu bestämmer mig för att vänta och sedan visar det sig att inget sydligare land vill byta med oss, vad gör vi då ifall alla i Holland redan är upptagna?

Ni ser, världens dilemma. What to do?

7 kommentarer:

ak sa...

Har ni varit i Holland/Amsterdam förut?

Ellen sa...

Jag har varit i Amsterdam med maken. En weekend. Älskade staden, men det var ju en weekend och utan barn.

ak sa...

Ja precis, utan barn kan jag tänka mig att det är sjukt kul i Amsterdam. Ska helt klart ta en vuxenweekend under de närmsta åren. Men hur länge är det ni ska byta isf, två veckor eller? Och var mer än Amdam kom de ifrån?

Ellen sa...

Alltså, det är flera olika som är intresserade. Vissa i Amsterdams förorter, vissa i småstäder på landet. Och ja, det är väl typ 2 veckor bytet är.

Sofie sa...

Jag skulle nog ha is i magen och vänta, om Holland inte är vad ni egentligen vill. Helt ovetenskapligt gissar jag att holländare har en mer skandinavisk mentalitet och planerar semestern i god tid, medan medelhavsfolket kanske inte bestämmer sig 6 månader i förväg. Det borde finnas någon liten fransman eller italienare som kommer på fram emot mars-april att det vore gött med en semester i Skandinavien. Eller jag hoppas det för er skull i alla fall! :)

Ellen sa...

Ah, franska förfrågningar börjar trilla in, så det känns lite bättre nu. :-)

ak sa...

Franska förfrågningar, jag skrattar ihjäl mig, bara "voulez-vous coucher..." HA HA.

OK förlåt, det är alldeles för tidigt.