torsdag 20 januari 2011

Totalt jävla ounik.

Nu finns topplistorna för de mest populära pojk- och flicknamnen för år 2010 ute. Topp 100.

Och det är väl bara att konstatera att vi är rätt så icke-unika. Inte för att ungen i magen är en Maja eller en William, men ändå. Trender pekar på att vi är precis som alla andra.

Men någon ska ju vara det också.

7 kommentarer:

Sofie sa...

Jag blev lite nöjd när de namn jag och maken valt inte fanns med på topplistan. Dock går de i samma stil, dvs gubb/tantnamn som många populära namn, så på något sätt vill vi ju ändå att ungen ska passa in. Får kanske veta på måndag vilken sort det blir - tant eller gubbe! :))

Såg att Frank masat sig in på pojknamnslistan - hur hände det? Är det efter Frank Andersson? Varför? Men, det är iofs inte det fulaste namnet på listan, blev mest förvånad.

presens sa...

Jag känner mig nöjd med vårt val. Inte med på topplistorna, men passar in i minst två trender. Det ska nog bli bra det här.

Ellen sa...

Eller hur. Vem fan väljer Frank? Det kan ju vara ett av de fulaste namnen i historien. Kanske efter tele2-fåret? :-D

Maiden sa...

Ha ha ha. Fantastiskt roligt! Mitt favorit killnamn var Oskar å tjejnamn Maja... Men det blev en Ingrid å det var så långt ner som plats 73...

Jennie sa...

Frank känner jag en lite pojke som heter. Jag tycker det är hur coolt som helst!

Sigrid sa...

Man vänjer sig ju fort vid namn också. En kompis till mig fick en son som heter Rune och först tyckte jag att det var skitfult, nu tycker jag att det är jättesnyggt. En annan kompis fick en Gunnar, och där var det samma sak. Inte lika snyggt dock..
Våra namn är på nr 54 och 89. Har dock aldrig träffat nån som heter Svante. Hade jag fått bestämma så hade Svante hetat Henning (finns inte med alls) med Oskar vägrade!

Ellen sa...

Vårt ena favoritnamn finns inte med, men det andra har precis tagit sig in. Det är det som känns så surt, jag hade ju inbillat mig att vi var unika! :-)