måndag 5 december 2011

Älskade ungjävel

Idag fick vi ett mail från Noas fröken. Hon och Noa hade tydligen kommit överens om att hon skulle skicka ett mail till oss för att tala om att han behöver ha en smörgås med sig till skolan varje dag, för som det är nu så delar han matsäck med sin kompis.

Men vi har ju skickat med frukt/smörgås, vi gjorde det flera veckor i början av terminen, men då åt han inte av det. Så efter att varje dag ha slängt en osmakad smörgås så slutade vi. Så klart. Men tydligen så har behovet uppstått igen, och istället för att bara säga till oss så har ungen snyltat av sin kompis och sedan fått sin fröken att maila oss.

Ursäkta mig, men jag tänker gå och dö av skam nu.

Helt plötsligt känner jag mig som en elak styvmoder i någon sorglig barndomsskildring.  Han fick inte ens en egen smörgås, utan fick dela med sin goda (och välbeställda) vän. När hans fröken upptäckte den fasansfulla situationen så vågar han inte be om mat hemma, utan får henne att skicka ett brev. Cue fiolspel, svartvita bilder på oss ondskefulla föräldrar och ett magert barn.

Jag fattar ingenting. När vi frågade varför han bara inte sagt åt oss så sa han att han inte hann, för vi pratar ju i telefon hela tiden!? Lovar att han sa samma anledning till henne. Återigen: dör av skam!

Jävla unge.

4 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Jo. Men sen tycker jag det är en smula bisarrt rent generellt att barnen alls ska ha med sig frukt eller smörgås!

Under förskoletiden ingick frukt på fm och mellis på em. Varför kan man inte ha det organiserat i skolan också? Nu ska man först komma ihåg det där förbaskade äpplet varje dag som sen ändå ligger och stöts brunt i ryggan och sällan äts upp utan får slängas.

Nä, jag gillar kollektiva lösningar och skulle hellre slanta in en liten peng till gemensam frukt/macka om det nu är det det hänger på.

karina sa...

VA!? Ska man ha med egen mat till skolan?? Får de ens göra så. Ska inte skolan vara helt avgiftsfri? /karina med noll koll

Annika sa...

haha. Gud så roligt!

presens sa...

Men vilken snäll kompis Noa har!