söndag 4 december 2011

Enkätfråga.

Vid vilken ålder tycker ni att barn bör kunna laga lunch till sig själva? Dvs använda spis och/eller ugn, inte bara micro.
7 kommentarer:

Anna sa...

Hm. Det är knappt så jag kan och jag har heltidsjobb, två kids och bostadsrätt. Och är "närmare 30 än 20" som vi med ålderskomplex säger när vi är väldigt mycket mer än 30. Så mitt svar blir väl "förhoppningsvis snart så de kan börja göra lite nytta" parat med "knappast troligt dock, vem skulle de lära sig det ifrån".

Ärligt talat: Beror nog på. Min snart-sju-åring är så jävulskt ordningssam att jag knappt vore orolig att anförtro honom ansvar för stearingljus och därför borde kunna göra detsamma med en spis, medan min fyraåring är en scatterbrain som jag och förmodligen (läs förhoppningsvis)kommer att använda micro upp i fyrtioårsåldern.

Terry sa...

Laga lunch typ spagetti och köttfärssås eller koka gröt och steka ägg?

Ellen sa...

Terry - valfritt. Alltså, något som krävs att man använder spisen. Makaroner så väl som omelett som gröt. Eller konfiterad anka. ;-)

Karolina sa...

Mina ungar är montessoribarn och de jobbar rätt mycket med att de ska kunna iaf typ koka makaroner/potatis och steka (färdiga) köttbullar/falukorv eller liknande innan förskoletiden är över. Min treåring klarar alldeles utmärkt att koka makaroner och steka köttbullar, fast han vill vänta med köttbullarna tills han är färdig med makaronerna, "annars blir det för stressigt förstår du mamma " :)Jag tror helt klart det är en fråga om att få lov att träna, sedan skulle det rätt mycket till om jag skulle våga låta honom göra det utan att jag fanns i närheten och kollade plattorna och så där när han var klar...

Ellen sa...

Karolina - vad häftigt! Självklart handlar det om att träna. Anna med barn kanske skulle gå kurs hemma hos er? ;-)

Anna sa...

Ellen och Karolina: Var anmäler vi oss ;-)?!!

Bondhustrun sa...

min nioåring kokar gröt men det är också allt. skulle säkert gå att lära honom fler grejer men det blir inte riktigt av.