söndag 4 december 2011

Seger i det lilla.

Jag trodde att jag hade ett förmiddagsmöte imorgon och kände mig uppgiven och trött, eftersom jag mår dåligt. Men det är inte förrän klockan 15, så nu känns det bättre.

Dessutom har jag ätit några lussebullar. Det är så sjukt gott med lussebullar. Är det inte i Skåne förresten som folk är "lite" tröga och inte har fattat att det inte är lussebullar om man inte har saffran i? Weird.

4 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Nej, det är här i Stockholm. Dessutom heter det Lussekatter och inte bullar. Häruppe är folk så tröga att dom kallar alla söta mjuka kakor för "bulle" och inte fattar att bulle betyder brödbulle och allt annat benämns vid dess rätta namn (vetekrans, sockerkaka, whatfuckingever man nu har till kaffet). Sådetså. :-))

Ellen sa...

Alltså, jag brukar oftast säga lussekatter. Så jag håller med dig, det heter lussekatter. Men då brukar folk tycka att jag säger fel och att det är lussebullar det heter så jag vet inte. Min egen definition har blivit lussebullar om de mjuka bakverk med saffran som bakas kring jul, och lussekatter om just lussekatterna, dvs s-formen.

Men jag vet inte. Jag fattar ju inte skillnaden på mandarin, clementin, satsumas eller alla de andra namnen som finns heller.

presens sa...

Alltså, så här är det. ;-) I lussebullar ska det vara saffran. Och russin. Gillar man inte russin kan man få peta bort dem, men de ska finnas där. Lussekatter är bara ett mer fancy ord för samma sak. Det finns många olika sorters bullar. Som kanelbullar och frallor och rågbullar och lussebullar. Allt brödaktigt som är runt och i portionsstorlek är en bulle. Faktiskt.

Clementiner är kärnfria (i alla fall ska de vara det). Mandariner har kärnor och säljs inte i Sverige, annat än konserverade. Satsumas är lite mindre än clementin, och gulare, lite åt det gröna hållet, medan clementiner är mer orange. Clementinen är syrligare.

Stål&reklam sa...

Nej, det är här på västkusten som inte fattat det! I Halland, och (åtminstone delar av) Göteborg är det vanliga släta vetebullar - fast formade som en lussekatt. Herregud. och här har man bott i fem år.