onsdag 21 december 2011

Jul...klappar?

Jag blir alltid så makalöst trög när jag är iväg bland folkmassor och affärer. Jag är den som stannar innanför dörrarna för att jag inte lyckas tänka ut vart jag ska gå. Jag står och tittar på samma rader av kläder fem gånger innan jag lyckas sortera intrycken så pass mycket att jag ser vad som finns där, eller, som det var idag, inte finns där.

Jag kan inte lägga upp någon slags rutt, utan går från affär till affär till affär och så blir det fel och så måste jag gå tillbaka och så kan jag inte hitta det jag ska ha, och så går folk in i mig och där står jag och känner mig riktigt, riktigt trög.

Då brukar jag undra ifall de som faktiskt är tröga och har svårt att förstå det alla andra fattar är medvetna om det. Är de det? Är de medvetna om att de alltid är steget efter, lite segare, såna där som alla irriterar sig på? Märker de att det inte riktigt klickar och att hissen stannar mellan våningarna?

Eller tillhör de också "jag är ärligt talat lite smartare än genomsnittet"-klungan, som just nu omfattar 99% av svenska folket?

Jag vet inte, jag vet bara att jag blir galen på att känna hur hjärnan är som sirap. Så därför är jag väldigt nöjd med att allting, förutom granen, är inhandlat till julen. Ikväll ska jag rensa huvudet med en teaterpjäs om lesbiska medelålders scouter. Det kan ju inte bli bättre, no?


2 kommentarer:

Vero sa...

Jag är också helt klar.

Fröken Märkvärdig sa...

Det där med att bli blind av alla intryck och inte kunna sortera i affärer, åh vad jag känner igen det! Tyvärr tror jag att det är såna som kan det som hittar alla snygga kläder. Och även kan se vad som ÄR snyggt för det kan inte jag. Och det där med att förflytta sig helt ostrukturerat mellan affärerna och gå in på samma ställe åtta gånger och två kilometer omväg för att jag inte kan bestämma vart jag vill gå och kommer inte ihåg vad jag ska titta på. Ja herregud jag blir trött bara jag tänker på det!

Vill också nämna att min avsaknad av ett lokalsinne gör det omöjligt att avgöra åt vilket håll jag ska gå när jag kommer ut ur en affär, eftersom jag inte har minsta känsla för vilket håll jag kom ifrån. Därför blir jag ofta stående alldeles utanför varje affär, för att fundera och orientera mig lite.

Ja, jag tycker att jag är rätt smart och förmodar att dom som är tröga på riktigt faktiskt inte vet om det. Självinsikt tyder ändå på en viss intelligens :)