onsdag 7 december 2011

"Undulatungar säljes"

Och jag bara "ja"! Så klart vi måste ha en undulat hemma. För det finns väl inget gulligare än en undulat? Eller? Är det de där små gula fåglarna? Eller tänker jag på kanariefågel? Eller är det samma?

Vi har tre katter, så det blir ju aldrig någon fågel här. Jag är dessutom rädd för fåglar och tycker att flygfän är vidriga och äter därför kyckling utan dåligt samvete för ärligt talat så bryr jag mig inte om hur de behandlas för de är OTÄCKA!

Ja, jag är en hemsk människa. Ja, jag inser att min dröm om att vara bondmora aldrig kommer slå in.

Jag vet aldrig när nya läsare hittar hit. Tänk om det är nu, och de möts av ett inlägg som visar att jag är en fågelhatande vidrig människa utan samvete. Vad jobbigt. I såna fall kan vi väl lika gärna fortsätta med bekännelserna, så att de är avklarade: jag avfärdar andra föräldrars handlingar med "tja, de bryr sig kanske inte så mycket om säkerheten". Ja, men vad ska jag göra då, när de låter sina tvååringar sitta framåtvända och vi har Emmy bakåtvänd och hon är sur för hon är DEN ENDA som är över två år som inte sitter framåt. Det ÄR ju säkrare att åka bakåt.

Ibland blir jag så trött på att vi är de strängaste föräldrarna i världen. Enligt våra barn då, men säkert sant också. De får inte dricka läsk, de får bara dricka saft på födelsedagar och/eller kalas. De måste åka bakåtvänt tills de blir minst fem år. De får inte se på Star Wars eller ha Barbies eller Bratz eller tröjor med spindelmannen.
De får inte massor av plastleksaker med Hello Kitty eller Pokémon och när de ville ha Beyblades så fick de köpa det för egna pengar. De får inte äta chips eller ostbågar om det inte är fest och andra barn får äta sånt, och de får inte spela tv-spel där man slåss.

Å andra sidan får de svära. Alltid något. Jag ska säga det nästa gång de säger att "alla andra får". Ni får svära, så var glada för det. För fan!


7 kommentarer:

Malinka sa...

Haha! Vi är precis lika stränga föräldrar. Möjligen lite softare med saften (som de får när vi fikar på helgerna), men annars så. Knappt något godis får de heller, stackarna.

(Jag vill bara passa på att påpeka att jag inte är någon fågelhatare. Har t.o.m. haft undulater. Samtidigt som katt.

Ellen sa...

Jag hatar alltså inte små fåglar. Typ kycklingar när de är små. Men när de blir stora och oberäkneliga och sådär läskiga, då. Brr.

emmaw sa...

Vi har okejat Barbie och Hello Kitty men i övrigt är vi nog rätt lika. Svärandet försöker vi begränsa, dock.

Cilla sa...

Herregud, fåglar är ju bara stökiga och luktar illa. Här ska det införskaffas marsvin/ hamster istället. Huruvida det är ett steg mot att sonen ska lära sig förstå hur man tar hand om ett husdjur eller ett öppet mål för hunden återstår att se...

Vi orkar inte vara stränga föräldrar. Däremot konsekventa. Tyvärr brukar vi ibland glömma bort att vi är konsekventa så då får den äldre påminna oss. "Mamma, man ska faktiskt borsta tänderna VARJE kväll!"

Och det där med svordomarna. Jag försöker tappert att inte svära så att ungarna hör, som tur är kommer jag alltid undan eftersom sonen föredrar att svära på min mans modersmål istället. Så då kan det ju inte vara mitt fel...Fast när han gör det låter det mycket värre än om han skulle göra det på svenska...

Tjockalocka sa...

Haha, nästan lite FL-varning på den!

Vi har två framåtvända barn som dricker läsk och äter ostbågar varje fredag. Godis äter dom också! Och själv älskar jag Hello Kitty, men så var hon också exklusiv och njutbart sällsynt i början på 80-talets Höllviken när jag var liten.

Anonym sa...

Det är lag på att dom ska sitta bakvända tills dom är 3 år.

Cilla sa...

Anonym - man ska inte börja svamla om sånt man inte vet nåt om. Det är inte lag, däremot rekommendation. Big difference...