söndag 5 februari 2012

Det börjar vankas soppa banne mig...

Jag som alldeles nyss deklarerade att jag inte gillar soppor. Men så hey presto - något hände! Jag vet inte vad, men vi har börjat äta soppa. Vissa gillar vi bättre än andra. Till exempel föredrar jag fisksoppa före löksoppa, anyday of the week. Men ändå. Soppor?!

Vi kör en veckans meny igen. Jag har börjat surfa på recept och stör mig på att allt gott så klart är onyttigt. För så är det ju. Finns inget gott som inte är onyttigt. Värdelöst.

Nåja. Here we go:


Måndag: Kyckling och grönsaker i teriyakisås
Tisdag: Spagetti med laxsås
Onsdag:  Falafel i pitabröd med div. tillbehör
Torsdag: Linssoppa med naanbröd/pannkakor for the kräsna barnen
Fredag: Ellens kycklingpasta
Lördag: Fetaostbiffar med klyftpotatis
Söndag: Fiskgratäng




5 kommentarer:

Hungrig! sa...

Vilken spännande meny. Kan du inte skriva recept, särskilt på laxsås och din kycklingpasta? Eller varför inte hela veckans mat, gärna med bilder! Du kan hjälpa oss andra med nyttig och ny mat!

Ellen sa...

Ah, fast det är ju inte särskilt nyttig mat. Jag snålar på dagen för att kunna äta vanlig mat på kvällen. ;-)

Laxsås är bara att blanda lax med crème fraiche, citron och parmesan och vitlök typ. Puttra och servera med pasta, eller strimlad och kokt squash. Enkelt! :-)

Kycklingpastan är jättegod, det enda recept jag hittat på själv som jag är nöjd med.

1 burk grillad paprika i olja. Obs! OLJA, inte något annat.
1 chilifrukt, valfri styrka
4 kycklingfiléer
Vitlök
ca 1 dl riven västerbottenost

Strimla kycklingen och stek den i spadet från paprikan tillsammans med hackad chili och vitlök. När den är genomstekt, häll på grädde och släng i paprikan som du strimlat. Krydda med lite paprikapulver, salt, peppar och ev. mer chili och vitlök. När pastan har kokat klart, släng i en näve västerbottenost i kycklingsåsen.

Servera!

presens sa...

Nä, löksoppa är den godaste soppan. Gratinée, förstås.

Ellen sa...

Presens - ja, men bara för att du sa det hade jag så höga förväntningar. Och så var det bara blaha. Trist!

Kanske om jag får smaka när ett proffs har lagat så, men i vårt utförande var det inte en höjdare.

presens sa...

Ah. Sorry. Det tog mig ett par gånger innan jag började få den bra.