onsdag 18 december 2013

Det finns en särskild plats i helvetet för folk som är nonchalanta med magsjukesmitta.

Såhär i magsjuketider har jag bara några enkla frågor:

1) Hur svårt kan det vara att förstå att 48-timmarsregeln gäller efter SISTA symptom? Do your math och stanna hemma.

2) Är verkligen ditt liv och dina aktiviteter så jefla viktiga att det är omööööjligt för dig att stanna hemma när du är en potentiell smittspridare? Ärligt? Nej, DU kanske inte är magsjuk men det tillhör väl vanligt jävla hyfs att inte gå på julbord när du torkat kräks hela natten? Nej just ja, du är ju inte sjuk. Så varför skulle du bry dig. Måste du jobba - ja men gör det då, självklart, SÅ LÄNGE DU ÄR FRISK. Gå på fest kanske inte är jättenödvändigt när 3 av 4 familjemedlemmar är sjuka och du är last man standing? Vanligt sunt förnuft.

3) "Man kan ju inte leva i skräck under hela magsjukeperioden, bara att leva som vanligt och inte noja så mycket", jaså det säger du? Well, då kanske du har sån tur att magsjuka inte drabbar dig så farligt? Jag, som svimmar på toaletten varje gång och har ett barn som tokspyr och tappar massa kroppsvikt från sin redan magra kropp varje gång han blir sjuk, tycker lite annorlunda. "Lite".

4) HUR KAN DET VARA SÅ JÄVLA SVÅRT???

Vet inte vad jag hatar mest: magsjukan själv eller de nötter som envisas med att sprida den som vore det deras största nöje.

5 kommentarer:

Åsa sa...

Amen. I år är magsjukeskräcken större än vanlig. Helst skulle jag vilja att förskolan och skolan inför 72 timmarsregeln och att ALLA efterlever den. Eller ja, allra helst hade jag nog hållt både mej (gravid i v.26), 14 åringen, 12 åringen och 3 åringen hemma till och med slutet av mars någon gång. Jag vill verkligen inte bli smittad och jag vill att folk börja ta sitt ansvar och sluta sprida smittan vidare så lättvindigt som de gör nu.

Johanna sa...

Apropå dock-lamp-debatten...
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18050101.ab

Linda sa...

Exakt. Sedan tycker de dessutom att de borde ha medalj för att de jobbar fast de spytt på natten/ torkat någon annans spyor. Man blir galen.

ullrika sa...

Jag är inte heller säker på vem jag avskyr mest av dina alternativ. De som inte bryr sig för att de inte blir så sjuka själva, "jag är typ immun", hamnar på bubblarplats iaf. Jag blir också döende av magsjuka. Och har sjukt svårt att torka annans kräk. Dålig kombo. Fifan.

Anonym sa...

Hata Hata Trippelhata. Fattar inte folk dominoeffekten av att de är så jävla själviska?

Precis som Linda ovan säger så tycker många att de förtjänar medalj för att de inte sjukanmäler sig från jobbet. Eh, nej. Bara för att du har en vriden syn på plikttrogenhet, och inte fattar att en dag hemma för dig är bättre än det sammanlagda antalet dagar som andra. vuxna och barn, måste vara hemma på grund av dig om du går till jobbet.