onsdag 11 augusti 2010

Mer nostalgi

Alltså, när man väl har börjat tänka tillbaka så kan man ju inte sluta. Herregud vad barndoms- och ungdomsminnen sköljer över en. Jag menar, minns ni upphetsningen när ICQ lät "o-oh"? Det kunde ju vara någon flirt som var online. Eller skunk, visst minns ni skunk? Som facebook, fast man kunde pimpa sin presentation. Alla timmar man satt i datasalen med skunk uppe och som man snabbt gömde när någon lärare kom in, eftersom man ju inte fick privatsurfa i skolan.

Alla dessa fredagskvällar hemma när jag var barn och för liten för att få gå på fest eller ut på krogen. Först ridskola, sen disneydags, sen findukat vid matsalsbordet med tända ljus och ostfylld kycklingfilé, pommes frites (vi hade egen fritös som små, en lyx som många avundades) och mamma och pappa som varje gång tjafsade om vem som fick mest vin.

Vårt vita lilla tegelhus på landet, där så många fredagskvällar har tillbringats. Där vi spelade datorspel nere i källaren och inte fick surfa mer än en kvart åt gången för det blev så dyrt. Där vi hade barndisco i källaren medan de vuxna dansade till progghits i vardagsrummet.

Nu bor min familj i ett vitt litet tegelhus på landet. Vad jag hoppas att det, att vi, kan ge mina barn fina minnen att vara nostalgisk över.

Inga kommentarer: