söndag 21 november 2010

Dagens mysterium.

Varje gång min syster kommer och hälsar på får jag sår på min tunga. Ni vet, såna där irriterande småsår som svider och har sig.

Vi fattar ingenting. Det är ju inte som att vi grovhånglar eller något, hur fan kan min mun vara överkänslig mot min egen syster? Och det har ju uppkommit nu på senare år också.

Ah, kroppens små mysterier. Finns det någon läkare här som kan förklara detta? Eller bara någon som kanske också är allergisk mot sin syster och har listat ut vad det beror på?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Såren du beskriver låter som afte. Finns dessvärre inget svar på din fråga kring varför dessa blåsor uppkommer, man vet helt enkelt inte. Dessa besvär drabbar dock kvinnor i högre utsträckning än män. Även barn är överrepresenterade. Det finns indikationer på att afte uppträder mer frekvent om du redan innan har sår i munnen samt om du har nedsatt immunförsvar. Din systers visiter torde alltså inte påverka uppkomsten av dessa irriterande små blåsor.

Ellen sa...

Nej, men eftersom de bara och enbart kommer när hon är på besök så är det ju uppenbarligen relaterat till hennes närvaro. Frågan är ju varför. :-D

leos mamma sa...

ni mumsar för mycket sura godisar. mysterie löst! ;)

om det är afte (som du isåfall rimligtvis borde ha vid andra tillfällen med, eller så hälsar din syrra på typ jämt) så har man kunnat se ett samband med b-vitaminbrist. jag har iaf slutat få afte sen jag fick medicin och jag har haft det hela livet, även som barn, fast jag inte blev riktigt dålig av bristen förrän för några år sen.

vitamintillskott alltså. och för en gravidis är det extra bra med b-vitamin eftersom det hejar på järnupptaget.

Ellen sa...

Nej, jag har det bara och enbart när hon hälsar på. Vilket inte är sådär jätteofta. :-)