onsdag 3 november 2010

I can't I can't rock this.

Varför kan inte jag ha håret uppsatt i en lilla my-knut när alla andra kan? Eller alltså, varför kan inte jag ha håret bakåt från ansiktet utan att se ut som en tolvårig pojke alternativt en alv av något slag?

Det verkar ju så praktiskt. När man har en dålig hårdag tvinnar man bara ihop allt till en knut på hjässan och så är det klart. Lite bohem-chic sådär bara. Men näe. När jag gör det så ser det jättekonstigt ut.

Bildbevis? Ja, men självklart. Vad vore min blogg utan bilder? Typ det den är idag. Men vad vore min blogg utan bilder på mig? Typ... det den är idag. Idag har jag i alla fall ryckt upp mig och tagit bilder. Behold the "not rocking the lilla my-knut", för att prata schyffertengelska.

 (Det är en klubba. Den var god.)
Förut trodde jag att det berodde på att mitt ansikte var exceptionellt runt. Men nu när det faktiskt inte är lika runt som en boll och mina kinder inte längre gör en tysk liten pojke avundsjuk så vet jag inte om det är förklaringen. Jag vet inte om mina öron är sådär värst utstående, eller om min panna är särskilt hög. Så varför fungerar det inte? Varför är jag dömd till att alltid ha någon slags lugg?

Begå inget misstag nu och tro att detta är frågor som jag bara liksom resonerar kring. Jag vill ha svar. Från er. Varför funkar inte frillan?

(Ska jag köpa hårblekningsmedel snart? Ja, det ska jag. Det blev extra tydligt nu.)

6 kommentarer:

Anna sa...

Jag tycker det ser bra ut. Kan det vara att du förväntar dig något helt annat när du tittar i spegeln? Som att man liksom förväntar sig fantastiska fylliga läppar när man testar ett läppstift man sett på någon med fantastiskt fylliga läppar? Att du tänker att du ska se ut som UnderbaraClara eller Lykke Li eller vem det nu kan vara.

Annars skulle jag nog behöva se en bild rakt framifrån för att kunna säga. Har du ett avlångt ansikte? Då funkar det ibland dåligt att bygga på höjden, eftersom proportionerna blir fel när man både höjer hjässan och smalar av sidorna.

Men som sagt. Att döma av bilderna är du fin.

Ellen sa...

Aha, jag kanske har långsmalt ansikte? Jag kan inte ta bilder rakt framifrån eftersom jag blir vindögd på såna bilder. Jag kan ju iofs blunda.

Västgötskan sa...

Att den inte funkar på DIG? Då skulle du se mig i den frisyren... Ha ha ha!
Du är nog rentav gudomlighet i jämförelse. ;-)

Ellen sa...

Jag gillar min freudianska felsägning. "Långsmalt" när jag menade "avlångt". Wishful thinking. :-D

Västgötskan - jag vill ha bildbevis minsann!

Jänet sa...

Asch, du är ju skitsnygg i den frillan! Och är det NÅN somär dömd till ett luv med lugg är det jag. Nuf said.

Johanna S sa...

Helt ärligt, inte för att göra dig glad: Du är jättefin med håret så där!