lördag 8 september 2012

Hej läslust! Välkommen tillbaka!

Jag har haft svårt för att läsa på sistone. Meningslösa och dåliga lagom hjärndöda böcker har jag kunnat läsa, men riktiga böcker? Stopp. 

Men så åkte maken och sonen bort ett tag idag, och kvar var jag och två barn. Och Emmy lekte med en kompis och Majken sov först och sen lallade hon runt och lekte hon också, så efter lunch hade jag ingenting att göra. Efter en räd i bokhyllan hade jag hittat flera böcker som jag inte kommit längre än ett kapitel i innan läslusten övergett mig. 

Till sist valde jag den här:





















582 sidor senare är jag väldigt nöjd med mitt val. Läslusten är återupptäckt. Återuppväckt. Helt ärligt föraktar jag mig själv när jag inte läser, så det har varit lite väl mycket självförakt på sistone. Förhoppningsvis håller det här i sig, för jag har ett gäng böcker som jag verkligen vill sätta tänderna i. 

Lite kuriosa: boken är faktiskt stulen också. Eller, stulen och stulen. Min mamma såg att den låg kvar på ett flygplanssäte när vi steg av planet till/från Alicante (minns ej i vilken riktning) och tog den. Hon tyckte att det kändes passande med tanke på titeln.

Oavsett är det en bra bok.
Förhoppningsvis kommer jag lyckas läsa fler bra böcker de kommande dagarna.
Nu när läslusten äntligen är tillbaka och allt. 

3 kommentarer:

Monika sa...

Åh, den boken kände jag nästan lite vemod när jag läst ut, att den inte fanns kvar som oläst.

Johanna sa...

Bra val! Gå raskt vidare till exempelvis Jellicoe Road för att underhålla lusten. (Obs. oombett tips, jag vet) Hälsningar från, uppenbarligen, yrkesskadad bibliotekarie.

Johanna S sa...

För några veckor sedan läste jag The Secret History av Donna Tartt och jag kan verkligen rekommendera den. En av de bättre böckerna jag läst de senaste åren.