tisdag 18 september 2012

"Vi komma, vi komma, från stjärtekakeland."

Ibland brukar jag roa mig med att byta ut valfria ord i barnsånger mot ordet "stjärt". Det blir JÄTTEKUL!

Ett exempel:

"Det var en gång en stjärt, och den stjärten hette Klas. Och han var alltid bjuden, när det var stjärtkalas. Det bästa som han visste, det var att stjärta sig. Nu tar nog ingen miste, det handlar ju om mig, fadderullan stjärt!"

Visst är det kul? Jag skrattar jättehögt varje gång. En annan favorit är:

"När Lillan kom till jorden, det var i maj när göken gol, sa mamma att det lyste av stjärtar och viol."

eller varför inte

"Stjärtarna ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår. Barnen de plockar små stjärtarna glatt, rusar sen hem under rop och skratt. Mor, nu är stjärten kommen mor."

MEN MINA BARN SKRATTAR INTE?! De säger bara mammaaaa.... sluuuutaaaaa och tycker att jag är larvig. Så jäkla tråkiga ungar. Det var en gång en stjärt och den stjärten hette Klas, det är ju jättekul!

Jag ska adoptera bort dem.
Förresten har mina barn aldrig hamnat i kiss- och bajsåldern.
Jag förstår ingenting.
Det kan ju självklart inte vara så att de valde att hoppa över den för att deras föräldrar fortfarande är kvar där.


6 kommentarer:

Ak sa...

Men gud jag vet. Minns "å bonden tar en man"- debaclet med Kitty.

HannaA sa...

Ja jösses, minns förra julen när jag och brorsan satt med varsin burk pruttlera (som barnen fått men inte brydde sig om) och skrattade så vi nästan kissade på oss. Och våra barn bara himlade med ögonen och ignorerade. De verkar ha snappat hur man ska få bukt med oönskat beteende i alla fall (som om det skulle fungera).

Fick hopp häromkvällen när femåringen slängde till mig ett "Äh, snöBAJS" när det var en oönskad prinsessaga på TV. Men jag skrattade alldeles för länge och för mycket så han gör nog inte om det.

Anonym sa...

vad är det för sång om nån som heter Klas? Den har jag inte hört!

Ellen sa...

Anonym - Klas Klättermus ju! :-)

Terry sa...

Tackar gud att jag fått en unge som har vett att uppskatta kiss, bajs och framför allt snoppskämt. Att hennes favoritspex sedan många år varit att försvinna bort i ett annat rum för att klä av sig och sedan komma fram naken och dansa en dans. En riktig favorit"lek" var länge "Rumpa i ansiktet", endast överträffad av "Naken rumpa i ansiktet". Ahahaha gud hoppas nästa unge får samma fäbläss för snusk.

Gnillib sa...

Jag såg detta först nu och herrejävlar var roligt! Stjärtkalas! Ska genast introducera denna lek. Min man kommer att bli vansinnig. Tack!