torsdag 20 september 2012

Hitta ett fel!






































Det här är felet: det lilla glaset! Vad vill ni att jag ska göra med det när ni dukar fram det vid en middag? Ska jag doppa fingrarna i det? Skölja av dessertbesticken? Ni kan ju inte mena att det är det jag ska dricka, för allt jag dricker ur såna små glas har ca 40% alkohol i sig. Herregud, det är två klunkar och sen är det slut. Vad är poängen med det?

Minst ett sådant glas till vänster ska det vara till maten. Gärna med en tillbringare, så att det går att fylla på. Och självklart ska det vara kranvatten, denna oändligt goda dryck.

Att dricka ur ett sådär litet glas är ju som att äta en halv köttbulle och en fjärdedels potatis som mat. Vatten är livsnödvändigt och gratis. Det finns ingen anledning att snåla.

5 kommentarer:

R sa...

*s* Eller låt bli dryck helt och håller vid måltid.
Jag tror att människor har en störd salivproduktion som gör att de måste dricka till maten.

Själv kan jag inte dricka nånting alls förrän 20 min efter =E Och absolut aldrig mer vatten, fast det smakar ljuvligt gott!
*gbp*

Anonym sa...

Det mindre glaset är till för att ha bredvid rödvinsglaset.

Anonym sa...

Vad gör det om du måste fylla på glaset oftare?

Ellen sa...

R - jag fattar inte, får du inte dricka vatten?

Anonym (2) - jag hinner ju inte släcka törsten på två klunkar. Och klart det är irriterande, eller skulle du uppskatta att äta mat på en assiett och behöva fylla på hela tiden? :-)

Hellis - Flippermorsan sa...

Eller hur?!! Om det åtminstone kunde finnas en tillbringare med vatten inom räckhåll? Men nej, man måste antingen kalla på kypare eller resa sig upp och gå tvärs genom restaurangen stup i kvarten för att fylla på. Löjligt!