onsdag 5 september 2012

"Idag blir det något lätt: fiskpinnar och makaroner!"

Jag provoceras jättemycket av att folk äter äcklig mat. Jo, äcklig. Jag provoceras av att de använder margarin istället för smör, ifall de tycker att det är att lyxa till det att äta fläskkotlett med pommes och bearnäääs och jag stör mig som katten på att de inte äter finare/godare/onyttigare mat på fredag och lördag?

Det är ju helt stört det här. Vill folk tro att risotto är lite torrt ris blandat med ärtor och majs får de väl tro det. Om de tycker att det är helgmat och fint att panera sin egen fisk så är det väl upp till dem. Så nu stör jag mig mer på att jag stör mig, för det är ju helt orimligt.

Men jag kan ändå inte låta bli. Det kryper i mig när jag tänker på att det finns de som faktiskt köper färdiga köttbullar? Att falukorv och makaroner äts på en lördagkväll i vissa hushåll?

Det är ett sånt snobberi från min sida, och en inte så liten släng av klassförakt också, så jag jobbar på det. Och det är ju inte som att vi har hyllor med tryffelolja och bara äter lyxmat hela tiden heller. Absolut inte, jag sitter på höga hästar helt utan anledning helt enkelt. Tacopizza på lördag liksom. Wow, vad exklusivt och fint.

Näe, det här är helt klart något jag måste jobba med. Kanske ska jag börja genom att köpa några fiskpinnar till helgen?

6 kommentarer:

Lillevi sa...

jag använder margarin... mjölkfritt margarin eftersom ena tjejen är mjölkallergiker.

Jag HATAR människor som använder margarin istället för smör, generellt alltå. Inte sånna som mig som måste, utan de som gör det bara för att...

Om jag fick, om jag fick skulle jag laga allt med smör och grädde - för det är så sjukt gott.

Visst, en fläskfilé med kantarellsås gjord på havregrädde är helt okej - men TÄNK att få göra en riktiga kantarellsås på smör och grädde. OH MY GOD!

(av samma anledning äter vi varken pizza, gratänger eller lasange här hemma, för det GÅR inte att göra det lika gott utan ost!)

jag avskyr och stör mig på folk som säger att ost inte är gott...det är SJUKT gott!

presens sa...

Snobberi och klassförakt, check! ;-)

Margarin - aldrig i livet. Begriper mig inte på folk som använder det, såvida de inte är mjölkallergiker (eller veganer, kanske?). Vari ligger vinsten?

Fläskkotlett? Aldrig på fredagar, aldrig någonsin. Pommes? Visst. Bearnaise? Tja, någon gång, kanske, men inte från pulver.

Risotto? Absolut. Med vitt vin och saffran, om jag får bestämma. Panerad fisk? Gärna för mig. Vad är fel med det?

Färdiga köttbullar har jag inte heller begripit mig på, men nu är jag på banan. Lång hållbarhet i frysen, snabbfixat och lätt för ungen att peta i sig själv nu när hon är hemma och är sjuk och vägrar följa med till affären.

Falukorv och makaroner på en lördag? Det har nog hänt, även om det inte är en vana. Falukorv är lite för avancerat de lördagar vi inte hinner laga mat, och hinner vi så väljer vi något annat.

/slut på åsiktsspyan

Monika sa...

Färdiga köttbullar äts här också, jag vill dock bara ha små frysta delikatessköttbullar, stora vakunförpacksde går bort helt. Vi har det nästan alltid hemma precis som vi har en burk fidkbullar stående. Det är inte mat vi planerar in i veckomatsedeln utan sånt som äts vid sjukdom eller vid andra paniksituationer.

HannaA sa...

Ha, ha, ja delikatessköttbullar har vi också oftast i frysen för paniksituationer. Tycker de är helt okej även om hela familjen föredrar hemgjorda efter farmors recept.

Falukorv har jag svårt att förstå mig på. Eller nästan all korv faktiskt. Äckligt.

Grytor blir det mycket hos oss. De går att gömma mycket grönsaker i också... Eller oftast består de förstås av bara grönsaker. Som ratatouille. Det är vansinnigt gott. Eller en god "Rice 'n' beans" på kidneybönor och aubergine med skivad banan med lime till. Det är grejer det. Ettåringen älskar det och pruttar därefter. Och inget höjer ju humöret som en unge som kiknar av skratt åt sina egna fisar. Win win.

presens sa...

Ja, ska det vara frysköttbullar så ska det vara de små delikatessbullarna. (Även om jag personligen föredrar fryst falafel i samma läge...)

Och när jag tänker efter äter vi aldrig makaroner till falukorv. Mos ska det vara - helst potatis/rödbeta, men potatis/morot/blomkål funkar också.

Burgschki sa...

jamen förra killen jag dejtae handlade typ allt på lidl, jag har det på ritkigt på en minus- och pluslista över honom. jag hatade det, det kändes så himla mkt Blend-mamma i förorten.