fredag 26 oktober 2012

Disco fever!

På mitt första disco, jag gick i lekis eller ettan, hade jag ingen aning om vad jag skulle ha på mig. Eftersom det här var runt 1990 slutade det till sist med att jag hade en stickad tröja över ett par tights, och så ett skärp i midjan. Jag tror att min mamma var lika aningslös som jag var.

Noa har sitt första klassdisco idag. En av föräldrarna drog ihop till ett pizzadisco och det har varit sån pepp inför det här hemma I tell you! Efter att Noa kom hem med skolbussen idag åkte vi och köpte en ny tröja att ha på discot och han hade ett krav: det skulle vara paljetter på. För då blir det ju som att man har en egen discokula.

Efter att ha läst så otroligt många berättelser om barn som blir äldre och inte vågar ha sin stil eller det de tycker är fint eller de färger de egentligen vill, är jag så tacksam och glad över att det än så länge inte har funnits några som helst såna tendenser hos mina barn. Det har varit någon enstaka sak, men på det stora hela har de inga problem med att våga klä sig som de vill.

Så vi hittade en paljettröja, på flickavdelningen så klart, och jag målade hans naglar och så fixade vi en snedlugg med hårspray. Det försökte jag också göra då runt 1990, men min var en sån som skulle stå upp ni vet? Sån där liten våg som var stenhård och jag fick aldrig till den bra. En sån var det inte tal om ikväll i alla fall, tack och lov.

I alla fall, fattar ni hur gammal jag känner mig nu? Gammal, rörd och lite stolt. Jag har alltså ett barn som är stort nog att åka på disco och komma hem och ha haft upplevelser som vi inte på något sätt varit del av. Snart är det väl ungdomsgårdar (troligt, de läggs väl ner på löpande band?), moppe och flick/pojkvänner för hela slanten.

Nu skulle ju det här bli ett inlägg om disco och inte om min ålderskris och sådär, men herregud. Det är ju lite svårt att låta bli när man hux flux fått så himla stora barn.
(Handen på höften så klart. Han har ju lärt sig av "ett proffs".)

(Tröjan är i stl 134/140 och således 1-2 storlekar för stor. Den är tänkte för tjejer i åldern 8-10 år. Noa är en väldigt smal 7.5-åring, så jag undrar lite hur en tioåring ska kunna klämma sig in i den där tröjan som sitter tight på vår lilla revbensunge.)


3 kommentarer:

Tudorienne sa...

Vilken otroligt söt kille.
Han är väldigt lik dig.

Ellen sa...

Ja, visst är han? Han är min lilla klon! :-)

Kerstin sa...

Jag tänkte också på att han ser på pricken ut som du :) Hoppas min lille son (2,5 år) fortsätter ha paljettskor, diadem, pippi-tofsar och rosa tröjor utan att skämmas (om han nu gillar det) men folk är ju duktiga på att på att påpeka att det är fel så jag hyser inga större förhoppningar om det.