torsdag 18 oktober 2012

Om att flyga.

Jag hatar att flyga. Jag är inte rädd, per se, men det är obehagligt. Främst för att jag mår så jähähääävla illa av att flyga. (Och av att åka bil. Och båt. Och tåg. Och tunnelbana, våldsamma tv-spel och skakiga filmer. Fru järnmage, det är inte jag.)

Men det är också hela den där instängdhetsgrejen, att man inte kan stanna och gå av. Att planet kan krascha. Att man ofta hamnar brevid ett gäng fulla it-nissar på kick-off. Att man inte kan sträcka ut benen och det gör ont i öronen och det finns luftgropar och det är skakigt och så är det en vidrig landning och en vidrig stigning och jag gillar verkligen inte att flyga.

Min överlevnadsplan är typ: mumsa på djungelvrål (för illamåendet), titta inte ut genom fönstret och försök ha en spypåse beredd bara för det psykiska välbefinnandets skull.

Sen när vi väl landat är allting okej och det finns ytterst ytterst få saker i livet som slår den fantastiska känslan av att gå ut från flygplanet i ett nytt land med nya dofter och en helt annan luft. DET älskar jag. Flygandet däremot, inte så mycket.

(Och nej jag kan inte ta postafen för då är jag drogad hela dagen sen och det har jag ingen lust med.)

7 kommentarer:

Grillfest sa...

Förstår jag rätt nu att du inte vill åka dit för att du inte gilla att flyga. Du vill inte vara där för att där är för varmt, men du ser fram emot det samtidigt. Är det resfeber eller?

Ellen sa...

Nej, nu förstår du inte alls rätt. ;-)

Jag ser inte fram emot flygresan och jag hade önskat att det var några grader svalare. Annars är jag hur pepp som helst, men jag är av en orolig natur så jag kan inte slappna av och se fram emot det till fullo förrän jag är på väg.

Anna A sa...

Jag vet att det inte funkar att säga det här, men planet kraschar inte. Varje gång du får impulsen "helvete också", så kan du andas in och tänka "nej, vi kommer inte krascha. det händer inte". Jag kräks också på alla färdmedel och jag säger inte att det här botar det, men man får åtminstone en lite lugnare resa. Ni kommer inte att krascha. Du vet säkert redan att risken är mycket mycket större att du dör i bilen på väg till flygplatsen.

Lotta sa...

Att vara instängd på 10 000 meters höjd, utan nån typ av kontroll över läget, det ÄR skrämmande, eller som du skriver, obehagligt! Visst visst, det är större risk att dö i bilolycka, men då har man ändå en STÖRRE CHANS att klara sig. Men det är värt flygresan för att komma fram, gå ut på flygplanstrappan och få andas in den främmande luften! =)

Ha en jättetrevlig resa!!

Tjockalocka sa...

För illamåendet: Tuggummit Calma som finns på Apoteket. Mot åksjuka men utan dåsigheten. Jättebra!

Tjockalocka sa...

För illamåendet: Tuggummit Calma som finns på Apoteket. Mot åksjuka men utan dåsigheten. Jättebra!

Jojjo sa...

Jag hatar att flyga. Är inte rädd för att krasha men det där du skriver om instängdheten, att inte kunna stanna och gå av. Det är DET som är så sjukt obehagligt. Denna resa gick dock rätt bra, en gång bad jag faktiskt flygvärdinnan stanna och släppa av mig. Pinsamt? Mycket.