måndag 29 oktober 2012

Lite depp.

Vi har varit ihop i tio år på fredag. Jag är självklart inte deppig över det, hur stört vore inte det, utan över att vi inte har någon barnvakt. Nu har jag ägnat den senaste halvtimmen åt att klaga av mig på twitter och på facebook, så det vore väl själva fan om jag inte skulle göra det här också?

Jag, vi, skulle vilja gå ut och fira. Kanske inget mer fancy än middag och bio, men ändå något annat än precis varje vardags- eller helgkväll vi ändå har ihop. Men så klantade jag mig och frågade min mamma om hon kunde vara barnvakt alldeles för sent, så hon hade lyckats boka in andra saker. Och så insåg jag för sent att det är ju NU på fredag det handlar om, så vi är för sent ute med att anlita någon ung tjej som vill tjäna lite extra pengar, eller ett barnvaktsföretag eller liknande. För jag vill ändå känna den jag lämnar mina barn till lite, särskilt eftersom Majken är 1.5 år och inte riktigt förstår konceptet "barnvakt".

Så det är ju bara vårt eget fel. Vi som klantat oss och planerat dåligt. Men det innebär ju inte att det inte känns tråkigt. Nu blir det inget direkt firande utan en myskväll bland alla andra. Och det var inte riktigt DET jag såg framför mig när jag tänkte på hur vi skulle fira 10 år ihop. En student, en hemifrånflytt, fyra andra flyttar, tre barn, fyra katter, två universitetsutbildningar och en jäkla massa jobb och tio långa och härliga år ihop borde firas med mer än vad vi kan hitta på hemma.

Så jag deppar lite över det. Ror båten jag satt mig i, men svär under tiden. Typ så.

Vad är väl en bal på slottet?

5 kommentarer:

presens sa...

Har inte de stora ungarna varsin kompis du kan leja ut dem till? En av de familjerna kanske kan tänka sig att ta Majken också?

Fast det har du ju redan tänkt på, förstås.

Tjockalocka sa...

Men gör såhär: På fredag på er dag så dricker ni massor av champagne samt ägnar ni kvällen åt att planera en (annan) firardag/helg om några veckor.
Boka upp barnvakt och exekvera.

Vi firade vår 10-åriga bröllopsdag ungefär så, men inte av klant utan pga att det inte funkade att fira stort just precis den dan.

Ellen sa...

presens - nej, det finns ingen sån lösning.

Tjockalocka - jo, det går ju men det kommer ändå kännas knasigt att fira om några veckor. Dessutom är hösten rätt uppbokad ändå med trettioårsfirande och liknande, så jag vet inte. Ser bara det negativa här märker jag, förlåt.

Tjockalocka sa...

Men du... det är ju faktiskt tio år sen ni träffades hela året.
Kan man tänka.

Jag är ganska avslappnad när det kommer till specifika dagar, kanske för att det alltid varit så viktigt att fira på dagen i min ursprungsfamilj. Jag tycker inte det. Däremot att fira konceptet, på valfri dag. När det känns bra.

Tid och datum är ju bara nåt vi hittat på. :-)

Tahira Faye sa...

Haha, vi flyttade vår "årsdag" från maj till augusti för att eh... jag minns faktiskt inte, för att det var lättare att hålla reda på tror jag.