torsdag 18 oktober 2012

Saker jag ser fram emot.

Alltså, det låter som att jag inte alls ser fram emot den här resan va? Ledsen för det.

Kunde.
Inte.
Vara.
Mer.
Fel.

Har sett fram emot detta länge, länge nu. Vi åker ju någonstans varje år, jag och min mamma och min syster. Berlin, Alicante, Rom... och nu Budapest. Och jag är så vanvettigt pepp! Visste ni att en halvtimmes fotmassage kostar ca 60-70 kronor på ett badhus vi ska till? Visste ni att de har langos där? LANGOS! Visste ni att alkoholen är billig, maten är billig och det är en jättevacker stad? Alltså, jag har aldrig varit i Budapest men nu har jag läst reseguider så att de står mig upp i halsen och känner att det inte kan bli bättre än såhär.

Billigt. Gott. Och så spabad ovanpå det. Kan ju inte bli bättre. Och så bara en flygresa på ca 2 timmar också, tack och lov.

Vi bor väldigt sällan på traditionella hotell när vi åker såhär. Eller, visst, i Rom bodde vi på ett hotell precis vid Piazza Navona, men det hade bara ca 4 rum och ingen reception, så det kanske inte räknas? I Alicante bodde vi på hostel där de gjorde svingod enorm och gratis paella på fredagar. I Berlin bodde vi också på något slags hostel, och helt ärligt var väl det kanske inte det roligaste boendet heller. Men å andra sidan var det i Tyskland, så vad kan man förvänta sig?

Nu i Budapest ska vi bo i en lägenhet vi hyr. Förhoppningsvis är det bra. Det verkar bra. Det ligger centralt och är billigt och enligt bilderna och recensionerna ska det vara bra, men man kan ju aldrig veta förrän man är där. Om man nu inte bor på välkända och välrenommerade hotellkedjor, men hur kul (och dyrt) är det?

För att summera: otroligt pepp! Langos, alkohol, spabad, vackra byggnader, god och billig mat. Okej? Okej!

2 kommentarer:

Tahira Faye sa...

Gud, nu blev JAG pepp på att åka till Budapest! Alla jag vet som varit där kommer hem helt sjukt nöjda. Hur har ni hittat lägenheten ni skall hyra?

Linda sa...

Åh va kul! Jag var i Budapest på långhelg förra veckan! Loooved it. Ett tips är House of Terror museet om ni har tid. Inte direkt en upplyftande upplevelse, men väldigt väldigt intressant.