tisdag 30 oktober 2012

Ett gäng punkter.

Orkar inte samla ihop tankarna till olika blogginlägg, så här kommer ett gäng punkter:

- Folk som gör potatisgratänger och sen inte låter gratängen bli klar? Så att det är lite lite lite kvar tills potatisen är helt genomkokt? Jag kräks av det. Sluta!

- Jag gjorde precis ett sånt där personlighetstest man kan göra inför jobbintervjuer, och såg på det som ett slags prov. Rätt eller fel. Lyckades jag få alla rätt, och så vidare. Härligt personlighetsdrag det där.

- Annat härligt personlighetsdrag: är lite frestad att göra högskoleprovet bara för att jag vet att jag skulle få svinhöga poäng som jag skulle kunna skryta med. Himla härlig person jag är ändå.

- Idag är det sol! Och jag ska luncha! Och jag har tvättat håret! Mången glada ting.

- Apropå potatis så ska klyftpotatis vara knaprig på utsidan, lite brun och gyllene sådär, och sen mosig på insidan. Inte blek och halvdan. Så att ni vet.

- Majken tog av sig sina ytterkläder i morse, sprang mot avdelningens stängda dörr och ropade "hejdå" över axeln åt mig. Jäkla unge. Så jag jagade ifatt henne, bar henne in på avdelningen och gosade med henne lite extra. Sunt föräldrabeteende.

- Jag fattar att satsumas är små och sura och att mandariner är stora och söta, men clementiner? Och finns det inte ett till namn? Ica kallar det för "småcitrus", känns rimligast tror jag.

Tja.

Det får räcka så.

3 kommentarer:

Malinka sa...

Det säljs numera inga mandariner i Sverige, har jag hört. Så här års är det satsumas och senare kommer clementinerna. Läs i Wikipedia.

(Och så lär jag mig att det ska heta satsuma/satsumor och klementin. Jaha.)

Presens sa...

Nej, alla mandariner som säljs är konserverade. För mycket kärnor.

För övrigt hade jag ett fel på ordkunskapsdelen, och typ hälften fel på statistikdelen. Jag är sugen på att träna lite på de jävla diagrammen och prova igen

Ellen sa...

Åh, tack för infon! Känner mig mycket tryggare när jag ska botanisera bland citrusfrukterna i fortsättningen! :-D