fredag 5 oktober 2012

Hej höst!

Ungefär lika mycket som jag älskar att sätta igång med trädgården på våren, ungefär lika mycket älskar jag när vintern kommer  och jag kan blunda för misären där ute. I helgen står "rensa upp i trädgården inför vintern" på schemat och det innebär i princip att vi ska komma oss för att samla ihop alla gamla leksaker, vi ska ta in poolen som är tömd för länge sen, vi tar in utemöblerna och solseglet och sopar av och krattar upp och klipper gräs och så kanske, om vi orkar, så rensar vi lite ogräs.

Fast det där med ogräset kommer inte hända. Jag hatar att ha trädgård när den är överväxt och ogräsfylld. Och det är väl klart att jag fattar att om jag tar tag i det ordentligt nu så har jag igen det i vår och nästa sommar. Men ändå. Orkar inte. Vill inte.

Jag vill bara vara inne med tända ljus och några tv-serier och bada skumbad och mysa. Jag längtar till jul och snö och december. Jag har verkligen inget intresse av att röja upp i trädgården mer än nödvändigt. Jo visst, hade vi haft lite pengar att lägga på till exempel fina blomsterarrangemang, ljung och andra pyntsaker så hade det varit en sak. Lite höstfint i trädgården sådär. Men nu? Allt är visset, ruttnande och brunt. Höstigt.

Så himla fult.

Inga kommentarer: