torsdag 4 oktober 2012

Nej, du får inte bli en miljöhjälte!

Okej, jag hatar programmet Miljöhjältarna på SvtB. Främst för att det är så jävla tråkigt, men också för att, eh, well, ja men vad fan jag är en hemsk människa: barnen är ofta så vansinnigt jobbiga och präktiga mot sina föräldrar? Hade mina barn mästrat mig sådär i TV hade jag slängt ut kamerateam såväl som unge med huvudet före. Orka.

I alla fall så gick avsnittet häromdagen ut på att familjen skulle använda mindre toalettpapper. Hur mycket papper de fick? 10 ark per person per dag. Ha ha ha. Kul om mamman i familjen hade mens då? 10 ark per dag?? Som att ge några städare en hushållspappersrulle och bara "Hej, där borta är resterna efter Stockholms blodbad. Här får ni en rulle Torky, lycka till!".
Det finns många program mina barn skulle få söka till. Jag har suttit och hjälpt dem tillverka små dockor till Minimello och både jag och Noa håller tummarna för att Wild Kids inte ska hinna lägga ner innan han är gammal nog att söka dit. Men miljöhjältarna? Kan de glömma.
2 kommentarer:

Tahira Faye sa...

Det påminner lite om några av föräldrarna på Spikes skola.

Lärarna försöker få föräldrarna att inte köra så mycket bil till skolan, utan cykla, åka buss eller promenera istället.

Varje onsdag frågar lärarna vilka som tagit sig till skolan på andra sätt än bil, och de får ett klistermärke.

Det innebär alltså massor av sexåringar som tjatar på sina föräldrar att de skall promenera eller ta bussen till skolan istället för att åka bil, vilket inte är så populärt bland föräldrarna. ;-)

Ellen sa...

Jag är all for att vara miljömedveten, men inte när det handlar om att kaxigt och lillgammalt mästra över sina föräldrar i tv.