tisdag 2 oktober 2012

Morgonstund har guld i mund.

Det måste ju vara det absolut sämsta ordspråket någonsin? NEJ DET HAR DET INTE! Morgonstund har morgonandedräkt i mun, och jag tycker det är så vanvettigt äckligt med morgonandedräkt och luddiga tänder att jag får kräkkänslor när jag ser på filmer med "romantiska" scener där det nyblivna paret kysser varandra vilt när de vaknar. BORSTA TÄNDERNA FÖRST!

Ja, okej. Jag kanske är liet bitter idag. Det kanske var tredje världskriget här hemma i morse och jag kanske satt och jobbade till klockan 23 igår och jag kanske har sovit så lite sen i fredags att det svider i mina ögon. Så kanske det är.

Andra saker som jag stör mig på i filmer (och ja, detta har både jag och alla andra sagt tusen gånger förut) är följande:

- Ingen behöver någonsin fixa håret?! Hur är det möjligt?
- De äter ju fan aldrig. Detta är i och för sig rätt rimligt med tanke på hur magra alla är, men ändå. Tryck i er en burgare på vägen när ni ändå kör bil och jagar en galen mördare. Ni orkar slåss bättre om ni inte är svaga av hunger.
- Kan vi prata om att kvinnor väldigt sällan har handväskor i filmer? Jämfört med verkligheten är handväskorna bortretuscherade som en kvinna i en ikeakatalog i Pär Ströms drömverklighet.
- De har aldrig kondom? Vill inte tänka på hur många könssjukdomar som snurrar runt i filmernas värld.
- INGEN TAR HAND OM SINA BARN! Okej, det här gäller kanske mest tv-serier, men ändå. Några karaktärer får barn och ungen paraderas upp i några avsnitt, men sen är den puts väck. Jag klagar inte, jag bara undrar var de får tag på sina makalösa barnvakter? Jag vill också ha!

Nu hoppade jag av uppenbara skäl av de alldeles för vanliga sakerna att störa sig på, som att de aldrig säger hejdå i telefon, att en minut är lång som en timme, att alla tjejer vaknar med perfekt smink och allt det andra det där vi hört förut.

Handväskorna stör jag mig ändå på som fan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vad hände med Rachels barn i serien Vänner??

Anonym sa...

fast "mund" betyder faktiskt inte mun, utan hand, så det kan du sluta störa dig på. :)

Ellen sa...

Anonym - åh, TACK! Hatar när jag har missuppfattat något sådär. Nu känns det mycket rimligare faktiskt. :-D