måndag 20 december 2010

Dålig ekvation.

Googlar:

Jobbig hosta + ont i bröstkorgen + ont i övre delen av ryggen.

Får bara tillbaka lunginflammation varenda gång. Lägg till ett +gravid så blir det ännu värre läsning.

Det är inget jag vill höra talas om såhär fyra dagar innan julafton.

4 kommentarer:

leos mamma sa...

jag vet vad som händer om man åker in för det också... du får 8h på akuten utan mat eller möjlighet till liggvila (förrän du kräver det för att du svimmar annars, då får du en energidryck och en svinhård brits). dessutom kommer de vilja ta venprov, artärprov och skicka dej genom en ct med kontrastvätska och det är a) dåligt för bebisen, b) jävligt obekvämt och obehagligt.

men du har mest troligt ont pga hostan. man får "träningsvärk" och kan hosta sönder muskler. du måste ha feber för att ha lunginflammation, och om du hade det så skulle du veta, tro mig :)

Ellen sa...

Men det är klart jag inte åker till akuten med det. Dit åker jag om jag är döende. Men jag fick tid på en jourvårdcentral. Och träningsvärk kan det inte vara eftersom jag inte har hostat så mycket. Och jag tror ju inte det är lunginflammation heller, men symptomen kunde tyda på en allvarlig infektion enligt sjukvårdsrådgivningen, så en så rolig kväll får jag. Yay...

JsN sa...

Bättre med antibiotika idag, så mår du klart bättre till julafton än att må skit på julafton och sedan vara fast på akuten på annandagen!

leos mamma sa...

nej men hallå det gjorde väl inte jag heller, men jouren skickade bollen vidare. hepp!

man behöver inte hosta så jättemycket för att få ont, bara väldigt hårt. och du skrev ju "jobbig hosta"?

anyways så kommer det sluta såhär: de tar sänka och kollar ekg på dig, sen skickar de dig till akuten. se ovan för resten. om det inte är en solklar bakterieinfektion nånstans förstås, som de direkt ser på prover. då slipper du nog hamna i fängelse.