onsdag 1 december 2010

En anledning till varför vintern suger.


- 20 grader utomhus. Frost på våra fönster. Inomhus.

8 kommentarer:

Anna sa...

Men AAAAHHH! Frysa som är det värsta som finns?! (tur att du är med barn!! Heja en extra liter blod som värmer!) Stackars, stackars er. Hur länge ska det vara såhär? Det här värmesystemet ni har som inte funkar, är det inget ni kan gå på säljaren om? Kan ni brassa på med extra element (eldrivna oljeelement tex?) när det är som värst? Inget elräkningen jublar över kanske, men vad ska ni göra?

Jennie sa...

En anledning till varför att bo i hus suger... ?

Ellen sa...

Nja, alltså. Visserligen sa säljarna att det räckte med luftvärmepump + kamin, men å andra sidan är det ju vår undersökningsplikt att hålla koll på att det stämmer. Och dessutom är det ju inte SÅ ofta det är 20 fucking minusgrader ute. :-) Oljeelement ska införskaffas, vi har bara varit för snåla hittills. Det är ju en ren snålhetsfråga från vårt håll...

Jennie - näe. Trots frost på fönstret älskar jag att bo här. Jag har dessutom hur många vänner som helst som har 17 grader inomhus och fryser ihjäl - i lägenhet!

Kerstin sa...

Jag förstår att ni fryser, stackars er. En tanke som slog mig var iof om det kan vara dåliga fönster också? Så att ni inte lägger pengar på element om fönstrena ändå är urusla ur isoleringsynpunkt? Jag känner mig lite i branschen just nu för vi ska precis flytta in i ett hus som vi ska konvertera från direktverkande el till vattenburen bergvärme ;-)

Ellen sa...

Kerstin - jo, det är dåliga fönster. men det är lite kinkigt med att byta dem, eftersom husets ventilationssystem är uppbygt för att passa dessa fönster kan vi riskera fuktskador på vind etc om vi byter.

Hus alltså. Inte helt enkelt alltid. ;-)

Sofie sa...

Jag ska flytta till hus i mitten av januari, känns oerhört läskigt fast också väldigt kul så klart!
Min far påstår att Gnosjös oljefyllda element som finns på Jula (?) är de bästa man kan få för en hyfsat billig peng. Man ska akta sig för "skit från Rusta", tydligen. ;)

Ellen sa...

Sofie - tack för tipset! Vi får väl införskaffa sådana till helgen.

Vi betalar alltså snuskigt lite för vår uppvärmning, så vi kan gott kosta på oss lite varmare inomhus. ;-)

Ellen sa...

Sofie - tack för tipset! Vi får väl införskaffa sådana till helgen.

Vi betalar alltså snuskigt lite för vår uppvärmning, så vi kan gott kosta på oss lite varmare inomhus. ;-)