torsdag 10 november 2011

Bombardment!

Okej.

Imorgon ska min man på fest och jag och ungarna ska göra pizza och sen vara ensamma hela kvällen. Så imorgon eftermiddag tänker jag ta di små och åka till bibblan och låna böcker like there's no tomorrow.

Jag har otroligt dåligt samvete för läsandet i vår familj. Vi läser minst en bok om dagen för barnen, men stackars Noa får fortfarande ofta hålla till godo med bilderböcker och vi har liksom inte kommit oss för att gå vidare mot "vuxnare" böcker. Vissa av dem sparar jag med flit för att jag vet att han inte är redo för dem än (t.ex. Narnia och Harry Potter), men sen handlar det bara om att vi inte fått ändan ur. Men nu är det dags. Bara vi börjar blir det lättare att fortsätta sen, särskilt eftersom årets julklappsskörd kommer bestå av hårda och platta paket.

Inför morgondagens biblioteksfrenzy vill jag alltså ha tips. Böcker för 6-7-åringar, inte bilderböcker. Gärna spännande. Och så böcker till mig. Just nu orkar jag inte med något fint och djupt, utan mer vanliga böcker. Vi behöver ju inte gå ner på Läckbergnivå, men ni fattar. Mina favoritslappböcker är såna där när man får lära känna en person i nutid och sedan få tillbakablickar till hens liv pö om pö. Eller romantiska böcker med humor. Eller allt om relationer på Irland (ah... Maeve Binchy).

Så nu förlitar jag mig på er. Okej?


13 kommentarer:

Familjen skogstokig sa...

Nelly Rapp. Modig tjej, spännande böcker.
Megakillen är också bra

Anonym sa...

Läste precis Den glömda trädgården av Kate Morton. Iofs sig inte Irland men England!Mysig slapp bok. Läste också nyss Margaret Atwoods Kattöga (här är vi i kanada), den var bra.. men en aning ångest här och var.
/Nina

Bajsy sa...

Sandvargen!

HannaA sa...

Sandvargen skulle jag också tipsa om. Djupt och underbart för barn!
Annars är Loranga, Masarin och Dartanjang kul att läsa högt. Och Lassemajas detektivbyrå är snäppet över Läckberg fast för ungar.

Bondhustrun sa...

Jag skrev igår ett låååååångt tips hos alexmo.se om just böcker för 7-åringar. Kolla där. (Men lite kort: Roald Dahl, Sandvargen, Sally Jones osv)

Till dig säger jag att du borde gilla Presidentens hustru (Curtis Sittenfeld) samt Garp och hans värld (John Irving). Båda är sådär följa-hela-livet-böcker. Annars förstås Niceville och En dag men de har du säkert redan läst?

Lisa Jewel skriver romantiska böcker med humor på ett bra, brittiskt vis. Och nu kom jag inte på mer.

Anonym sa...

Nelly Rapp och Lasse-Majas detektivbyrå. Lite lagom spännande. /R.

Ellen sa...

Tack för tipsen! Roligt med sån konsensus också, då vet jag att det verkligen är uppskattade böcker. :-)

Jill sa...

Eva Ibbotson (för barnen), som Den stora spökräddningen t ex.

Till mamman vill jag rekomendera Bodil Malmsten, Priset på vattnet i Finistere.

Emmakatta sa...

Till dig: marshmallows till frukost. Ser ut som en lättsmält chicklit men är så mycket mer än så

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Spike fyller sex i januari och älskar Petrinideckarna!

presens sa...

Åh, Jill, nu är jag lite kär i dig. Måste genast kolla in din blogg.

Kerstin sa...

Ja, jag rekommenderar också Niceville och En dag om du inte har läst dem :) Sen vet inte jag om du gillar deckare men varenda bok av duon Roslund och Hellström är fruktansvärt bra (de är verkligen INTE på Läckberg-nivå ;-))

Ellen sa...

Kerstin - ja! Älskar deras böcker. Någon var sådär, men de flesta har riktigt bra kvalitet.

Niceville fanns inte inne, så klart.

Tahira, Jill och Emmakatta - tack för tipsen! De skrivs upp.