fredag 11 november 2011

Det saknas bara lite pinjenötter.

Idag har vi varit på bibblan som fredagsmys. Vi travade in där med våra tre barn, varav en med södertrendigt namn och retrovagn. Mamman lånade Joyce Carol Oates och Doris Lessing (de hade inga av era tips inne, men jag sparar dem till nästa gång) och barnen lånade massor av böcker som jag läst som liten och sen smet vi in på svindyra Ica mitt i stan och handlade svindyr plockmat. 

Sedan åkte vi ut på landet, förbi vårt föräldrakooperativ, hem till vår villa och tände en brasa i kaminen.

Och imorgon ska vi tapetsera vårt tredje rum med en Josef Frank-tapet och se på brittiskt kostymdrama och om jag hade haft lite pinjenötter och gruyère till fredagsmys istället för den marängswiss vi precis satt i oss till Minimello, så hade vi väl slagit något jäkla rekord i hur stereotypt medelklassig man kan vara på en och samma dag. 

Fast i morse tittade Emmy på min tatuering och sa att när hon blev vuxen skulle hon tatuera in hjärtan på ryggen där det står Mamma och Emmy, och nu sitter jag i mjukisbyxor från Ica och dricker Cola. Så jag tror att vi klarar oss undan från att vara alltför parodiska i alla fall.

Trots att ungen heter Majken.  

4 kommentarer:

Cilla sa...

Aah...Joyce Carol Oates. Jag antar att du har läst "Cat's Eye"? (Har ingen aning om vad den heter på svenska...)

Lo sa...

Är inte det Margret Atwood? Eller kanske båda två har skrivit varsin, förstås. Kattöga av MA är i alla fall mkt bra!

Lena sa...

Haha, har själv skitsvårt att låta bli att tänka sådär, man vill ju inte vara förutsägbar liksom.

Lena sa...

Och (helt OT) kattöga av Atwood är mkt bra, håller med Lo.