onsdag 30 november 2011

Grälsjuk.

Åh, jag är så diskussionslysten. Kan vi inte starta upp någon diskussion här, så att jag får ur mig lite ont blod? På facebook häver ju ytliga bekanta ur sig dumheter gång på gång, men jag vågar inte nappa där. Igår förlorade jag en fb-"vän" för att jag framhärdade med att det är dumt att säga negerboll. Snipp snapp snut, så var den facebookvänskapen slut.

Men ni! Ni är ju tuffa, kunniga, vettiga, roliga, smarta och pålästa. Ni vågar ju diskutera med mig, eller hur? Ni vet ju att jag skäller värre än jag bits och att jag inte är farlig på riktigt. Eller hur?

Så vad ska vi dra igång då? Jag har ett gäng saker jag stör mig på just nu, men om ni kommer på något helt annat så är det okej att slänga in det som förslag så får vi se vart det tar oss? Snälla häng på nu, för annars kommer jag inte ha några facebookvänner eller twitterföljare kvar innan jul. Och ja, ni ska ta det här som en komplimang. Jag vet att ni stannar hur hätsk diskussionen än blir. Jag vet att ni ser glimten i ögat.

Jag slänger ur mig några ämnen här, nappa på whatever eller kontra med något eget.

- Människor som sätter hjälmar på barn som lär sig krypa/gå/resa sig och som madrasserar hårda hörn i hemmet får väl ändå ta och skärpa sig? BARN SKA SLÅ SIG, DET HÖR TILL!

- När ska det bli lagligt med dödshjälp i Sverige?

- Människor som ogillar julen, är de generellt surare och bittrare människor eller har de bara varit med om ett trauma i barndomen?

- Fattar de som säger att Trolltider var den bästa julkalendern att vi inte bryr oss? Det finns fler, bättre, julkalendrar. Sluta med överhissandet!

- HUR patetisk är Assange egentligen? Dör ju skämsdöden bara genom att läsa om honom.

- Varför är reformerade syndare alltid de värsta? Ni vet, de som rökt som borstbindare i 40 år men nu blivit rökfria och då måste stå med plakat på sönderrökta lungor utanför varje kiosk i närheten. Eller de som vägt 200 kilo, blivit gbp-opererade och nu är smala som trådar och därför måste fördöma varenda julkaka som andra bakar med att det är "fett och socker i enorma mängder i". Eh ja, vi vet. Det var för att du överkonsumerat sånt som du nyss vägde 200 kilo. VI har inte glömt även om du har det. Eller den eviga singeln som sedan hux flux blir sambo och inte kan sluta posta hjärtfyllda meddelanden på facebook om hur alla singlar egentligen är olyckliga innerst inne. Kräks.

Någon som vill hugga? Säga emot? Tycka till? Ha en annan åsikt? Please do! Nu! Pronto! Tack!


16 kommentarer:

Sandra sa...

Jag kan fortfarande känna att jag ogillar julen lite. Trots att jag varit julfascist tidigare. Jag har väl tröttnat känner jag. Orkar inte hetsa om finast julpynt, bästa hemlagade julgodiset, och dom bästa julklapparna. Nu när jag har barn känns det som att jag måste bärja gilla julen igen.
Men hur gör man? Jag är varken överbitter eller traumatiserad. Jag är bara trött på allt präktigt.
Hjälp mig här! Hur gör man det mysigt och fint och tillräckligt?

Och det där med hjälm på bebisar alltså. Hjälp! Jag mår lite illa av det. Men sele då? Får man ha det när man är ute och går med ett barn som precis lärt sig gå men som inte har ett hum om trottoarkanter, hundar och annat?
Min moster hade alltid sele på sitt barn nedan hunden sprang lös. Det såg så roligt och elakt ut på samma gång.

presens sa...

Ja, jag vågar inte diskutera med dig, i alla fall. Tänk om du bits...

(Eller så är det inte så kul eftersom jag oftast håller med dig.)

- Hjälm på barn? Tja. Vill de ha det så fine. Jag skulle inte använda det. Men ja, vi har faktiskt skyddat några vassa hörn, trots att det egentligen inte har behövts.

- Dödshjälp? Finns det någon som driver frågan ens?

- Nej.

- Vem bryr sig om julkalendrarna över huvud taget? Orka.

- Jätte.

- För att de har sett ljuset och vill använda sina erfarenheter för att missionera och reformera.

Jag tänkte för övrigt baka pepparkakshus i år för första gången, och köpte faktiskt koppel till barnet när vi skulle till Kolmården (ett sånt här typ kardborrband där man fäster ena änden runt barnets handled och andra änden runt sin egen) - men det behövdes inte...

Anonym sa...

Du menar aktiv dödshjälp? Eftersom "passiv" redan är laglig?

Ellen sa...

Dalkullan - vad är det du gillar med julen? Om du tänker efter? Är det myset, lugnet, godiset, filmerna, pyntet? Släpp allt annat och fokusera på det du gillar. Och det behöver inte vara präktigt - köp 10 paradisaskar (för Aladdin är äckligt) och häng upp det pynt du gillar och skit i resten. Eller go crazy med 100 sorters kakor om det är det du gillar. Julen ska ju vara mys och härligt.

Apropå sele så tycker jag att det är en helt annan sak. Jag tycker att det är vettigt att ha sele på ett barn som inte förstår sig på trafiken, eftersom alternativet är att sätta barnet i vagn eller bärdon och då får ju ungen inte träna. Fler selar till folket!

Anna sa...

Jomen nämen jag håller med dig om allt. Men du kan kanske bli provocerad och störa dig på det om du vill?

Ellen sa...

Och ja, jag menar aktiv dödshjälp. Slarvigt uttryckt av mig.

Jag förstår inte varför det inte är en fråga som drivs hårdare. Har man sett en älskad person plågas till döds borde det vara en hjärtefråga.

Ellen sa...

Och ja, jag menar aktiv dödshjälp. Slarvigt uttryckt av mig.

Jag förstår inte varför det inte är en fråga som drivs hårdare. Har man sett en älskad person plågas till döds borde det vara en hjärtefråga.

Lo sa...

Min dotter (7) tycker att det är horribelt att vi inte tillåter dödshjälp på människor när man gör det på djur. Och tycker dessutom att det är lite ologiskt att vi äter djur och inte människor...

Cilla sa...

Allvarligt talat, jag har läst din blogg varje dag i typ 1½ år nu och jag undrar alltid varför människar man (tror) man skulle komma så fantastiskt bra överens med inte bor nästgårds...

Jag älskar att diskutera. Hakar gärna på en diskussion om överbeskyddande föräldrar. Bortsett från hjälmtjafset har jag även fått förklarat för mig att böcker tydligen är livsfarliga för småbarn. Att ha litteratur hemma är ungefär likvärdigt med att aga ungarna...

Men nu har jag jobbat i tio timmar och vill gå och lägga mig i min säng.

presens sa...

Nu blev jag ju nyfiken. Hur kan böcker vara livsfarliga? Alltså, jag tror ju inte att det är nyttigt för en ettåring att gnaga i sig böcker på löpande band, men då får man ju hindra dem. Slår de sig på dem? Kör hårda hörn i tinningen? Eller lär de sig hemska saker?

Fast vi har en bok jag skulle vilja plocka bort. Jag vet att ungen inte kan läsa, att det är bilderna som är det viktiga, men skriver man "pappegoja" i en barnbok? Va? Va?

Ellen sa...

Cilla - what? HUR kan böcker vara farligt? Om man inte slår ungarna med dem förstås...

Och ja, jag fattar inte heller varför inte alla vettiga och roliga människor bor just där JAG bor.

presens sa...

Då är ju den stora frågan - var bor Cilla?

Cilla sa...

Ja, jag förstår inte heller varför småbarnsföräldrar inte ska ha böcker hemma...Naturligtvis ger jag igen mångfalt genom att ge alla mina kompisars barn böcker i födelsedagspresent, som den smått fascistiske språklärare jag är.

Och ja...var Cilla bor? I den mörkaste och kallaste landsänden...

Ellen sa...

Cilla - men har du inte ifrågasatt då? Eller bett om en förklaring? För det låter ju så sjukt korkat!

Cilla sa...

Om jag ska vara brutalt ärlig och elak, så som jag älskar att vara så beror det nog på att mina bekanta (vänner kan jag nog inte kalla dem. Jag förstår mig inte riktigt på människor som inte läser...) är lågutbildade miffon...Om jag ska vara snäll säger jag bara att dom nog trodde böckerna skulle vara ivägen.

Men jag skulle aldrig frånta mina barn den där underbara känslan jag själv fick när jag botaniserade i mina föräldrars hyllmetrar när jag var yngre. Jag plöjde mig igenom allt från "Grottbjörnens folk" till "Allt om Bilen". Jag skäms inte för att skryta om att min 3½-åring läser sig själv till sömns de kvällar jag o maken helt enkelt är för trötta för att läsa. (Ja ja, han LÄSER inte, men han ligger och bläddrar tills han däckar...)

Ellen sa...

Man kan inte vara nog elak mot människor som tycker att böcker är av ondo. Punkt slut.
;-)