torsdag 3 november 2011

Vidriga ljud.

Det finns vissa ljud som är värre än andra. Ljudet av den sista colan som rinner ur flaskan till exempel. Närå, bara skoja. Det är ju inget hemskt, det betyder bara att man får öppna en ny flaska.

Jag har ett gäng ljud som jag helt enkelt inte klarar av. Och då menar jag verkligen Inte Klarar Av. Min topplista:

1. Knarrande snö.
Det är så vidrigt! Så vanvettigt äckligt! Det värsta med knarrande snö är inte det torra ljudet, utan att jag måste gå på snöjäveln. Så varje år det är så där kallt att snön knarrar (jag pratar alltså inte om tösnö utan om den isknalla, knastertorra snön) måste jag liksom hoppa fram. Eller glida fram. Jag kan inte gå som vanligt, för det knarrar!

2. En mun full med mat. 
Jag har inga problem med att folk smaskar, så länge munnen inte är full med något. Men ljudet som uppstår när man hör att mat gnids mot mat, att tungan kämpar för att vända runt massan i munnen - jag vill kräkas! Så jag fräser alltid till den som nu inte kan ta en vettig tugga att TUGGA TYST FÖR JAG SPYR! Ungarna kommer inte alls få men av det, de kommer bara lära sig att ta en vettig mängd mat in i munnen. Samma sak med chips: ät gärna chips men max ett i taget. Inte en näve, för då liksom fylls hela munnen och det gnids och knarrar och det är så himla äckligt.

3. Tuschpennor som är torra.
Jag ryser bara jag tänker på det. Särskilt när ungarna ska färglägga en stor yta och bara gnuggar på med pennspetsarna som knappt har någon färg kvar. Det är så isande förskräckligt! Hur står förskollärare ut? För alla tuschpennor blir ju torra innan de till sist slängs, det spelar ingen roll hur mycket man försöker fukta upp dem.

4. Rihannas röst.
Håll käften bara!

Vad har ni för hatljud? OBS! Ni får inte säga "naglar mot svarta tavlan", "någon som biter på ballonger" eller typ "en katt som håller på att dränkas". Det känns lite väl uppenbart. Ni får inte heller säga "Håkan Hellströms sång" för då blir ni portade. Och ni som bara för det kommer säga just det, pilutta er!


9 kommentarer:

MissParker sa...

Det vidrigaste är ljudet som uppstår när någon filar sina hälar med metallfil. Eller ljudet som blir när folk pillar på förhårdnader på sina fötter.
Fast.. det kanske var uppenbara...

Okej, tjutet från mannen i den sjukt dåliga Gillette reklamen som gått alldeles för mycket på tv/radio. Jag DÖR!

Karolina sa...

Hicka, jag blir galen, på riktigt tokig... stackars mina barn som hickar för ingenting..

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

En tv eller dator som är satt på lite för hög ljudvolym (eller jättehög, för den delen). Jag klarar inte av det. Jag kan inte se på film med många i min bekantskapskrets för de höjer över "den magiska gränsen" och då får jag panik efter ett tag.

Det fungerar en stund, med hög tv-volym men efter ett tag slutar det alltid med att jag måste gå iväg.

Den bästa volymen på en film är när man precis kan höra dialog, musik och bakgrundsljud. Högre än så och det blir jobbigt.

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Just det, ljudet av vuxna som gråter klarar jag inte heller av. Varken främlingar eller personer jag känner. Det går inte.

Sofie med Sonja sa...

Ljudet, känslan och smaken av en glasspinne i munnen. Jag kan inte äta upp den sista glassen närmast pinnen, utan slänger den hellre än att låta mina tänder komma i kontakt med träet.

Becca sa...

Jag klarar inte av ljudet när personer på TV häller upp någon sorts väska i ett glas! Jag har inget emot det i verkligheten, men ljudet blir liksom annorlunda på TV. Känner mig lite störd, men det där porlande ljudet låter hemskt!

The granne sa...

Jag har också svårt med gnissel och högst på min freak-out-lista står: Gnissel med hushållspapper/servett, dvs ljudet som uppstår från fingrar som gnider pappret mellan fingrarna.
Jag ryser och håller får öronen.
Ring psyket...

Emma sa...

Grejar inte heller glasspinnar av trä, det kanske inte låter men det känns som det låter. Speciellt med lite torra fingar. Fnas fnas, urch.

Rockabillan sa...

Jag klarar inte ljudet av nylon. Det där prassliga, äckliga ljudet. Jag ryser bara jag tänker på det!

Och jag instämmer även i tuschpennorna. Blä.