lördag 28 november 2009

Always look on the bright side of life!

Ni som känner mig vet ju att jag aldrig klagar. Jag är alltid positiv, ser livet från den ljusa sidan och använder citronerna till att dricka tequila. Och fler såna klyschor på det.

Så därför tänker jag självklart inte klaga nu heller. Jag ska se det positivt. Vad kul det är att adventshelgen förstörs av Emmys magsjuka som vägrar ge med sig. Jag menar, jag hade ju bara blivit tjock om vi hade haft över vänner på middag idag, med tanke på allt gott som vi skulle äta. Och egentligen är det ju rätt skönt att inte pappa kan komma och hälsa på imorgon, tänk vad jobbigt det skulle behöva vara att städa huset som han aldrig har sett. Dessutom är det ju skönt att slippa åka hem till mormor och fika efter Noas dans som han antagligen inte kommer kunna gå på - vem vill umgås med släkten liksom?

Vidare är det ju faktiskt rätt super att magsjuka Emmy dessutom har börjat hosta och snora, att Noa har börjat klaga på ont i huvudet och att jag har fått ont i huvudet jag också, samt ont i halsen. För visst livar det upp! Bara en sjukdom började bli lite tråkigt, det känns som att vi har en enorm tur som får chansen att variera oss så.

Advent dessutom. Vad är väl en bal på slottet? Nu får jag ju chansen att försöka bota min höstdeppighet utan ljus och pepparkakor och trevligt besök. Vilken utmaning! Riktigt karaktärsdanande! Vem behöver trevligt adventsfika när man kan... dricka sprit i det ojuliga kaoset här hemma? Jag lär ju ändå vakna illamående någon av de närmsta dagarna, spelar roll om det är från bakfylla eller magsjuka?

Ni ser. Positiv!

2 kommentarer:

Veronica sa...

Hahaha! Skratt förlänger livet så tack. :-D Sorry, men det är rätt skönt att läsa om andras elände när man själv haft en halvmiserabel sk "mysig familjedag" heeeela långa dagen (varför tar den aldrig slut). Man får ta igen det när man blir frisk eller nåt. Jag har förträngt de senaste årens vintrar (framförallt jular) för att det gått bort så många inplanerade roligheter pga sjukdom (förkylningar, influensor you name it, we´va had it all). Undrar om det är ens lott som småbarnsförälder att ha det så. Man får kanske vara tacksam för varje dag som blir hyfsad frisk den här årstiden. Kram!

Joanna sa...

hahahha det e rätt man ska vara positiv. Skulle jag behöva lära mej...

Hoppas det blir en bra advent ändå nu då :)